Actualitate

300 de jandarmi, implicați în acțiuni pentru siguranța publică de Sărbătorile Pascale

Peste 300 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, vor fi la datorie în perioada 30 aprilie – 3 mai, și vor acționa pentru liniștea, ordinea şi siguranţa publică în zona de responsabilitate. Ei vor avea în vedere în această perioadă și derularea de activități pentru informarea şi îndrumarea a cetăţenilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov-2.

„Vom continua să fim prezenți 24h/24h în zonele intens circulate, în care există posibilitatea să se constituie aglomerări de persoane: pieţele, autogările și centrele comerciale.

De sărbătorile pascale ortodoxe,  jandarmii vor asigura ordinea și liniștea publică la lăcașele de cult din județ împreună cu reprezentanții celorlalte instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, transmite Biroul de Presă al IJJ Buzău.

 Reprezentanții Jandarmeriei Buzău reamintesc cetățenilor faptul că  masca de protecție este obligatorie atât în spațiile publice închise cât și deschise. „Suntem convinși că la această sărbătoare a bucuriei, respectarea măsurilor de protecție sanitară va fi una asumată și conștientizată, astfel încât efortul nostru să fie concentrat pe prevenirea incidentelor care ar putea afecta ordinea publică”, au transmis reprezentanții IJJ Buzău.

Efective de jandarmi vor patrula zilnic independent sau în sistem integrat cu I.P.J Buzău, în zona de agrement Haleş-Ciolanu și vor asigura capacități de intervenție pe întreg teritoriu al județului Buzău pentru: prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială; depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte; monitorizarea şi descurajarea persoanelor cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică; soluționarea unor apeluri făcute prin SNUAU 112.

De asemenea, în această perioadă și efectivele de jandarmerie montană vor fi angrenate în misiunii de ordine publică în zona posturilor montane în scopul menţinerii unui climat de linişte, prevenirii şi combaterii infracţiunilor, îndrumării şi informării turiştilor aflaţi pe traseele montane, iar dacă situaţia o va impune jandarmii montani vor acţiona în vederea salvării, acordării de sprijin şi evacuării eventualilor turişti aflaţi în dificultate.

„Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău urează tuturor celor care sărbătoresc în acest weekend Învierea Domnului: Sărbători liniștite și luminate!”, este mesajul transmis de Biroul de Presă al IJJ Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!