Economic

3 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand construiesti o casa noua

Construirea propriei locuinte este o experienta captivanta si totodata una care te poate consuma la maxim, dar pentru constructorul tau este o rutina. De aceea trebuie sa fii un participant activ la toate aspectele procesului de construire a locuintei, pentru a te asigura ca vei avea parte de casa visurilor tale.

In niciun caz nu poti sta deoparte in timpul construirii noii tale case, deoarece exista atat de multe decizii care trebuie luate de tine. Daca nu sunteti capabil sau nu doriti sa luati aceste decizii, va veti forta constructorul sa o faca si sa-si asume responsabilitatea ca noua ta casa va fi exact asa cum ati gandit-o dvs. si sa coste atat cat ati stabilit initial. Pentru astfel de situatii va recomandam sa apelati la o firma specializata in constructii case personalizate, in functie de dorintele si bugetul stabilit de viitorul proprietar.

Iata 3 lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare la construirea unei case noi:

  1. Faceti calculele

Inainte de a incepe sa construiti o casa noua, faceti cateva calcule pentru a stabili daca va puteti permite locuinta dorita. Majoritatea proiectelor ofera si un cost estimativ in functie de locul in care se va realiza constructia. Calculele includ costurile de constructie, taxe, cheltuieli care se pot deconta si cele care nu se pot, si alte calcule aferente.

Dupa ce ati stabilit ca va puteti permite sa construiti casa dorita, realizati planul casei si, daca este cazul, duceti-va la banca pentru a va asigura finantarea. Retineti ca creditarea pentru constructii de locuinte este putin diferita de finantarea obisnuita a creditelor ipotecare.

  1. Faceti bine calculele

Inainte de a incepe sa va construiti noua casa, executati cateva numere pentru a stabili daca va puteti permite sa construiti casa dorita. Majoritatea planurilor de case ofera un cost pentru construirea instrumentului (de obicei contra cost) pentru a va oferi o estimare exacta a costurilor de constructie in functie de locul in care sunteti construit. Numerele includ costurile de constructie, beneficiile fiscale, fondurile pentru contul de plata si contul obisnuit si alte calcule aferente.

  1. Verificati reputatia constructorului

Multi constructori sunt pe piata, dar nu toti sunt la fel de profesionisti. Faceti o mica cercetare pentru a afla care sunt constructorii care au cea mai buna reputatie. Fie ca veti cauta informatii online, fie ca primiti recomandari din partea familiei si prietenilor, aflati daca un constructor este recunoscut ca face lucrari de calitate, precum si pentru seriozitatea lui.

  1. Construiti cu gandul la vanzare

Oricat de mult iubesti casa pe care o construiesti, este putin probabil sa fie ultima casa pe care o vei detine vreodata. Stiind asta, ar trebui sa fiti atenti la valoarea potentiala de revanzare a acesteia. Nu adaugati atat de multe „upgrade-uri” locuintei incat sa o supraevaluati in comparatie cu zona in care se afla.  Si nu alegeti lucruri iesite din comun. Intrebati-va constructorul daca investitiile la care v-ati gandit sa le faceti in aceasta constructie pot fi atractive si pentru posibilii cumparatori ai casei.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker