joi, 28 mai 2020

3 greșeli financiare pe care ești tentat să le faci în timpul crizei de Covid-19

Dacă pandemia coronavirus se resimte în plan financiar la tine în familie, cu atât mai mult este bine să ai grijă cum prioritizezi cheltuielile. Desigur, este important să îți achiți facturile la timp, iar în acest sens poți apela la serviciile unui IFN, fără să fii nevoit să ieși din casă.

Dar întrebarea care se pune este cât cheltui pe coșul de cumpărături? Se văd niște economii prin simplul fapt că nu ai mai putut ieși afară și nu ai mai consumat bani pe transport sau diverse tentații recreative, precum masa luată în oraș sau un film văzut la cinema? Dar poți face greșeli financiare foarte ușor în această perioadă. Iată care sunt acestea:

Cheltui mult pe provizii de alimente

Există tentația să cumperi mult, să îți faci provizii și să te pregătești în felul acesta pentru perioada izolării la domiciliu. Sunt multe produse cumpărate sub impuls, fără a exista o nevoie reală pentru ele. Achiziționezi mai mult decât ai nevoie.

Pentru a nu mai cheltui sume uriașe în hipermarket, este important să pleci la cumpărături cu o listă bine întocmită, după ce ai analizat ce îți lipsește din casă și ți-ai făcut și un plan alimentar pentru următoarea săptămână. Deci în funcție de ce te-ai hotărât să gătești, achiziționează și alimentele. 

Nu prioritizezi cheltuielile

În această perioadă este important să ai un buget personal sau de familie pentru a ști exact care sunt banii de care dispui lună de lună. Bugetul te va ajuta să observi cheltuielile pe care le faci și astfel să știi de unde poți face ajustări, eliminându-le pe cele care nu sunt necesare.

De exemplu, plata facturilor este obligatorie, dar achiziția unui joc online sau a unor articole vestimentare sunt cumpărături care puteau fi lejer amânate (și care cel mai probabil au fost făcute din plictiseală). 

În plus, există metode pentru a face plăți urgențe și a ieși astfel din impas. Ca de exemplu ți s-a stricat frigiderul ori laptopul de pe care muncești sau ai de achitat o datorie. Pentru asta poți apela la un credit rapid online, astfel te sfătuim să afli ce înseamnă IFN.

Nu economisești

Dacă încă nu ți-ai făcut un cont de economii, acum este momentul prielnic. Izolarea la domiciliu implică o serie de cheltuieli care au putut fi evitate. De exemplu, ai economisit banii de benzină sau de abonament pentru transportul public ori pentru cursele Uber pe care le luai adesea. De asemenea, nu ai mai mâncat în oraș, nu ai mai ieșit cu prietenii, nu ai mai fost tentat de vitrinele cu reduceri din mall și tot așa. 

Toți acești bani pe care nu îi mai cheltui din simplul motiv că stai acasă, pune-i într-un cont de economii. Este bine să ai bani puși deoparte pentru situații dificile, așa că nu mai face greșeala să nu economisești.

Un comportament financiar chibzuit este important! Cheltuie inteligent, respectă-ți bugetul și setează-ți ca prioritate crearea de economii.

loading...
error: Content is protected !!