Actualitate

16 echipe înscrise la competiția europeană de rafting pe râul Buzău

16 echipe vor lupta anul acesta pe apele Buzăului în cadrul uneia dintre cele mai populare dintre edițiile „Dracula Race 2023 – R4 Rafting Euro Cup Romania”. La această ediție și-au anunțat participarea echipe din Timișoara, Arad, Botoșani, Brașov, Nehoiu, dar și din Bosnia și din Marea Britanie. „Ne bucură și sprijinul venit din partea colegilor din Serbia ce vor fi membri ai echipelor de safety și judging alături de arbitrii și safety team-ul român”, spun organizatorii. De asemenea, ei mulțumesc și partenerilor logistici care fac ca și această competiție să poată avea loc, dar și inimoșilor voluntari ce au participat la acțiunea de igienizare a malurilor Buzăului.

Asociația Română de Rafting anunță participanții cu privire la condițiile meteorologice în care vor concura: „Ne asteptam la temperaturi scăzute la Dracula Race, weekendul viitor; vă sugerăm să vă echipați corespunzător! Temperaturile matinale se ridică peste 10° C doar după primele starturi ale zilei”. De aceea, asociația oferă și câteva recomandări cu privire la echipamentul concurenților: „Vă sugeram să purtați dry tops peste costumul de neopren și / sau sa aveți o jachetă de ploaie / vânt la îndemână, de purtat între probe”.

Competiția face parte din circuitul Euro Cup al Federației Internaționale de Rafting și se desfășoară conform regulamentului de concurs al acesteia AICI cu arbitri si oficiali ai IRF. Pentru echipele din România clasamentul final va conta ca și rezultat al Campionatului Național 2023 și selecții naționale pentru sezonul de rafting 2024. Echipele câștigătoare vor fi eligibile pentru selecția ca reprezentante ale României la Campionatul European 2024  și cel Mondial 2024. Fiecare dintre echipele câștigătoare sunt ”eligibile” și nu automat ”calificate”. În cazul echipelor cu experiență redusă pe lângă rezultatul selecțiilor va fi nevoie de o evaluare a capacității de autosalvare și de parcurgere a unor sectoare de râu cu dificultate crescută, anunță Asociația Română de Rafting.

Mai multe despre competiție AICI.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker