vineri, 03 iulie 2020

12 liceeni voluntari ai Centrului Europe Direct Buzău, participanți la Tabăra de comunicare și abilități practice privind viitorul Europei „Cu voi totul e mai simplu!”

12 adolescenți, elevi ai Colegilui Național „B. P. Hasdeu”, ai Colegiului Național „Mihai Eminescu ” și ai Colegiului Tehnic, voluntari în cadrul proiectelor derulate de Centrul Europe Direct Buzău, au participat la Tabăra de comunicare și abilități practice privind viitorul Europei „Cu voi totul e mai simplu!”, desfășurată în perioada 28 august – 3 septembrie 2019, la Eforie Nord. Tabăra a fost organizată de Centrele de Informare Europe Direct Târgoviște, Comănești și Buzău.

,,Într-un cadru informal, voluntarii și membri echipei de proiect și-au consolidat relațiile menite să formeze spiritul cetățenesc și implicarea activă în societatea europeană prin activități de socializare, de prezentare și exemple de bune practici”, transmit reprezentanții Europe Direct Buzău.

Pe parcursul activităților derulate în cadrul taberei de la Eforie Nord, tinerii au avut posibilitatea să-și însușească noi metode de lucru nonformale de teatru forum, aplicate cu succes în cadrul centrelor Europe Direct Târgoviște și Buzău, și să dobândească abilități și competențe de lucru în echipă în activitățile de informare și comunicare. De asemenea, ei au avut ocazia  să socializeze, reușind până la finele taberei să-și consolideze relațiile cu ceilalți voluntari și coordonatorii de activități, să lege prietenii, să-și consolideze spi­ritul cetățenesc și implicarea activă în societatea europeană.

Tabăra a constituit pe de altă parte, și o bună oportunitate pentru  sporirea motivației și a implicării în activitățile de voluntariat dezvoltate de Centrele Europe Direct.

,,În cadrul evenimentelor care s-au derulat pe parcursul zilelor de tabără au avut loc diferite prezentări în vederea realizării unui schimb de experiență, promovarea proiectului EUROPE DIRECT, precum și diseminarea rezultatelor obținute până în prezent care au fost susținute utilizând metode ale educației nonformale”, mai transmit reprezentanții Europe Direct Buzău.

Activitățile desfășurate în perioada taberei-, precum ,,Să facem cunoștință! Cum ne integrăm într-un grup nou?”, „Ești voluntar? Ce înseamnă pentru tine lucrul în echipă? – Mini-training de managementul conflictului pentru voluntari”, „Activități de succes desfășurate cu voluntari – teatru forum – exemple de bună practică din fiecare centru”, „Oportunități inovatoare pentru tineri prin Centrele EUROPE DIRECT – teambuilding prin activități nonformale”, „Prezentare produse și materiale informative Europe Direct – munca cu voluntari”, „Instrumente de bază în vederea dezvoltării abilităților și deprinderilor practice pentru viață la tineri”, „Concurs de cunoștințe generale”, „Concurs-Evaluarea stilurilor personale de lucru a cunoștințelor generale, si altor abilități”, au fost coordonate de reprezentanții celor trei centre: Vlăduț Andreescu, Narcis Jitaru și Felicia Vîjdea.

loading...
error: Content is protected !!