UPDATE  În urma ultimelor decizii medicale, deoarece spitalul din Buzău nu are secție de neurochirurgie, Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) a anunțat Ministerul Sănătății că s-a decis transferul tuturor pacienților din Spitalul Județean Buzău, după cum urmează: 2 pacienți transferați la Floreasca București, alți 2 pacienți la Spitalul Sf. Pantelimon București, 3 pacienți la Spitalul Bagdasar, 2 pacienți la Spitalul Universitar.

Pacienții răniți grav sunt transferați pe rând la spitale din București. Unul a fost transferat de dimineață la Floreasca cu un elicopter, iar alții urmează să ajungă la Pantelimon și Bagdasar Arseni.

Între timp, de mai bine de opt ore, anchetatorii verifică ce s-a întâmplat de fapt azi-noapte și dacă masacrul de la spital ar fi putut fi prevenit de angajații care se aflau în tură în momentul tragedie. Autorul atacului este reținut în spital, într-o cameră de izolare.

Managerul spitalului, medicul Viorica Mihalașcu, spune că totul s-a întâmplat în mai puțin de un minut, iar personalul de serviciu nu a avut timp să intervină.

În schimb, sindicaliștii se plâng că numărul de angajați care trebuie să îi supravegheze pe bolnavi este insuficient și spun că ar fi informat ministrul despre această problemă, dar nu s-a luat însă nici o măsură:

„Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care și au pierdut viata pacienții din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numararul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în weekend o asistenta, un instructor și o infirmiera sa rămână sa supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l- a sesizat de fiecare data în întâlnirile pe care le – am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti. De asemeni, sporul de periculozitate de 75% pe care l- am avut ni s-a diminuat la 50%,motivand ca nu sunt bani. Sindicatul a acționat în instanta spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucram și speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacientilor. Dragi colegi. Știu lupta noastră e dificila dar vom continua indiferent câte piedici ni se vor pune. Fiți calmi, uniți și împreună vom învinge!”, se arată în comunicatul de presă al Sanitas Săpoca.

DISTRIBUIȚI
loading...