Chiar daca bneficiile pe care le are pentru sanatate sunt uriase, pastura este un produs mai putin cunoscut in randul oamenilor.
Denumita si ” painea albinelor”, este un produs care contine o multime de vitamine, enzime, lipide, carbohidrati, minerale si oligoelemente. Valoarea sa nutritiva si antibiotica este de 3 ori mai mare decat in cazul polenului iar conditiile medicale pe care le poate vindeca sunt numeroase.

Ce este pastura?

In magazine se gaseste din ce in ce mai des pastura albine. Ce este, insa?

În principiu, pastura este polen procesat de albinute, prin adaugarea unor enzime, a unui strat de miere și a unui strat de ceara. Toate aceste elemente fermenteaza și creaza un aliment minune pentru oameni.

Care sunt principalele beneficii ale pasturei?

  1. Este un puternic detoifiant pentru organism. Toxinele sunt din ce in ce mai prezente in vviata noastra din cauza alimentatiei bogate in grasimi, din cauza poluarii sau a stresului prelungit. Organismul nu are tot timpul putresa sa lupte impotriva lor, motiv pentru care are nevoie de ajutor. Pastura este un ajutor incredibil de puternic, care poate fi administrat fara riscuri pe tot parcursul anului.
  2. Ajuta sistemul digestiv si ficatul. Functia hepatica poate sa beneficieze, de asemenea, de numeroasele avantaje ale pasturei. Atat persoanele care au un tranzit intestinal dereglat sau probleme cu ficatul, cat si cele care doresc sa previna, pot consuma pastura frecvent.
  3. Reduce colesterolul. Conform studiilor, consumul de pastura poate sa reduca colesterolul din sange. Colesterolul este foarte periculos, deoarece poate sa duca la aparitia cheagurilor de sange si la accidente vasculare cerebrale.
  4. Ofera energiei. Daca te-ai obisnuit cu cafeaua de dimineata si consideri ca nu iti mai ofera energia de care ai nevoie, poti incerca pastura. Este un energizant incredibil datorita complexului variat de vitamine si minerale pe care il are in compozitie si poate sa fie unul dintre cele mai bune alimente pentru cei care sufera de anemii.
  5. Intareste sistemul imunitar. Este un alt beneficiu de necontestat. Cei care consuma pastura se bucura de un sistem imunitar puternic, evitand bolile infectioase cum ar fi gripa si racelie.
  6. Vindeca problemele tractului urinar. Barbatii trecuti de 55 de ani sufera, de regula , de probleme ale tractului urinar. Prostata lenesa poate sa fie grabita cu ajutorul unei cure pe baza de pastura. Acest tratament poate fi luat ca atare, sau in combinatie cu tratamentul prescris de medic.
  7. Aduce un urias aport de vitamine si de minerale. In ciuda unei alimentatii bogate, foarte multi oameni se lupta cu carentele de vitamine si de minerale. Pastura este foarte bogata in nutrienti si inlocuieste cu succes produsele de tip multivitamine ce pot fi gasite in farmacii. Marele avantaj al sau este faptul ca este 100% naturala.
  8. Ajuta pielea. O utilizare foarte des intalnita este in cosmetica. Mastile naturale cu pastura sunt extrem de populare pentru ingrijirea pielii. O astfel de masca tonifiaza si hraneste epiderma.
  9. Are efect anticancerigen. Cercetarile facute de-a lungul timpului au evidentiat faptul ca pastura poate sa lupte impotriva cancerului. Este adevarat ca actiunea este una moderata, insa chiar si asa, beneficiul este unul incredibil.
  10. Este antioxidant. Un amestec de pastura in miere de albine si polen poate sa faca minuni si sa aduca o multime de antioxidanti in organism.

Cum se administreaza pastura?

In mod normal, administrarea se face oral, prin inghitire. Poate sa fie amestecata cu miere, pentru a avea un gust mai placut si a fi usor de inghitit.
De asemenea, poate fi aministrata si extern, sub forma unor masti.

Pentru a fi foarte eficienta, pastura trebuie sa fie pastrata intr-un loc intunecat, uscat si racoros. Este foarte important ca recipientele in care se afla sa nu contina aer.

 

DISTRIBUIȚI
loading...