Guvernul a aprobat, la jumătatea săptămânii trecute, acordarea de granturi anuale de până la 4.000 de euro pentru susținerea studiilor universitare în cazul absolvenților de liceu care au obținut rezultate bune la olimpiadele naționale și internaționale.

Sprijinirea tinerilor și îmbunătățirea calității învă­țământului sunt obiective principale asumate de PSD și la îndeplinirea cărora se lucrează atât în Guvern cât și în Parlament, susține deputatul social-democrat de Buzău Ionela Dobrică într-un comunicat de presă. „Tinerii cu rezultate bune la învățătură sunt una dintre cele mai importante resurse ale țării noastre, pe umerii lor se va clădi România de mâine, așa ca este vital să le arătăm că statul îi susține și le este alături. Pe vremea când eram elevă, eu însămi am participat la olimpiada de ­mate­matică și am văzut, din experiența mea și a colegilor mei, cât de multă muncă se află în spatele ob­ținerii performanței”, spune Ionela Dobrică.

Ea precizează că, potrivit programului, absolvenții de liceu care obțin medalii sau mențiune la olimpiadele naționale vor beneficia de granturi între 1.500 și 3.000 euro, iar absolvenții de liceu premiați la olimpiadele internaționale vor obține sume cuprinse între 2.500 și 4.000 de euro. Mai mult, spune deputatul social-democrat, având în vedere problema exodului de resurse umane, guvernul Partidului Social Democrat și-a propus punerea în aplicare a mai multor măsuri care să îi convingă pe români să-și pornească și să-și consolideze o carieră în România, iar susținerea financiară a olimpicilor români vine, așadar, ca o completare firească a eforturilor de păstrare în interiorul granițelor a resursei umane de calitate.

 „Educația rămâne una dintre cele mai sigure căi pentru evoluția pozitivă a unei țări. Prin acordarea acestor granturi, nu doar că elevii vor fi impulsionați să-și continue cu pasiune procesul de educație, dar banii primiți pot fi utilizați tocmai în scopul desăvârșirii acestui proces, prin achiziționarea de cărți, manuale și alte unelte educative tehnologizate”, mai spune deputatul social-democrat de Buzău Ionela Dobrică.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

 1. Pornirea si consolidarea unei cariere in Romania este imposibila in actuala conjunctura.
  Alianta partidelor aflate la guvernare, prin promovarea incompetentilor , la cel mai inalt nivel, nu face decat sa alunge tinerii pe care de altfel ar dori sa ii tina in tara.
  Intrebati olimpicii.
  Doreste cineva sa lucreze cu Dancila Viorica?
  Doreste cineva sa il aiba ca profesor pe Toader Tudorel?
  Doreste cineva sa il intalneasca pe Tariceanu Popescu Calin?
  Nu cred.
  In nici un caz vreunul din cei la care se face referire in articol.

  Astfel incat va ramane onorabila misiune de a face curat prin scolile din Romania.
  La propriu.
  Apreciati/ premiati olimpicii dar nu incercati sa va lipiti imaginea de munca lor.
  Rezultatele muncii lor nu sunt meritul guvernarii.
  Aplecati-va asupra cazului copilului mort inecat in haznaua din curtea scolii.
  Indreptati-va interesul catre situatia elevilor din scolile izolate( daca scoala se poate numi o camera cu aspect de magazie).
  Acolo este treaba guvernarii.

Comments are closed.