Un medic primar O.R.L. de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, cadru militar activ cu gradul de colonel, originar din Buzău, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Națio­nale Anticorupție  pentru două fapte de luare de mită și instigare la dare de mită.  Aflat sub control judiciar, medicul Viorel Radu Vrăcioiu ar putea ajunge în arest, DNA solicitând prin cererea de trimitere în judecată înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv.

La sfârșitul anului trecut, Viorel Radu Vrăcioiu a fost prins în flagrant de procurorii militari de la DNA în timp ce primea 500 de lei de la soțul unei paciente. Medicul ORL a fost cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile și i s-a interzis să își mai desfășoare activitatea în unitatea medicală, însă a reușit să anuleze această interdicție în instanță.

Odată cu Vrăcioiu, DNA a decis trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei paciente – Simona Gavriluț – sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

,,În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel, în calitatea menționată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenții chirurgicale asupra unei paciente (soția martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operației, medicul i-a reproșat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenționa să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operații.

În aceeași zi, inculpatul a determinat-o pe pacientă să-i ofere și medicului anestezist suma de 150 lei, lucru pe care aceasta l-a și făcut. A intrat în salon și, deoarece nu-i ajungeau banii, a împrumutat de la o colegă de salon 100 lei, după care a remis întreaga sumă cerută medicului Vrăcioiu Radu Viorel pentru a fi înmânată mai departe destinatarului.

Nu s-a putut stabili dacă cei 150 lei au ajuns într-un final la medicul anestezist. 

În data de 28 noiembrie 2018, în aceeași calitate și pentru o intervenție medicală asemănătoare, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel a primit de la inculpata Gavriluț Simona suma de 500 lei”, precizează procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a fi înlocuită măsura preventivă a controlului judiciar cu măsura preventivă a arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit informațiilor de pe pagina sa de Facebook, Radu Viorel Vrăcioiu este din Buzău și este absolvent al Colegiului Național ,,B. P. Hasdeu”.

DISTRIBUIȚI
loading...