Obsesia pentru arme l-a trimis în arest pe un brașovean de 47 de ani. Polițiștii buzoieni sunt cei care, timp de mai multe luni, au urmărit firul unor tranzacții, iar la începutul acestei săptămâni au făcut trei percheziții domiciliare în județele Brașov și Ialomița la două persoane bănuite de contrabandă cu arme, ridicând mai multe arme de foc și aer comprimat.

Potrivit Poliției, perche­zițiile au vizat doi bărbați, în vârstă de 20 și 47 de ani, din Buzău și Brașov, bănuiți de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, șapte pistoale cu glonț, o armă lungă cu glonț, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartușe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum și mai multe componente de armament (țevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deținute ilegal.

Brașoveanul ar fi achiziționat la începutul acestui an de la buzoian dispozitive ce ar fi fost introduse în România fără drept, de către cel din urmă. O armă cu glonț ar fi cumpărat brașoveanul care avea acasă un adevărat arsenal.

Cei doi au fost reținuți marți de polițiști pe bază de ordonanță, iar miercuri au fost prezentați procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău pentru luarea măsurilor legale. În urma audierilor, tânărul de 20 de ani a fost plasat de procuror sub control judiciar pentru 60 de zile, iar brașoveanul a fost prezentat instanței, iar judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Buzău a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Nu este clar cum a ajuns buzoianul de 20 de ani și brașoveanul, care este și el originar din județul Buzău, să încheie tranzacția. Pentru cel din urmă însă, armele deveniseră o pasiune de mulți ani. Gheor­ghe M., pădurar de meserie și șef al unui canton al Ocolului Silvic Zărnești al Romsilva de ani buni, care avea autorizație de port armă prin natura meseriei, colecționa, de ceva timp, și arme de diferite tipuri, având acasă mai multe astfel de dispozitive, despre care oamenii legii trebuie să afle acum dacă au fost folosite în activități de contrabandă or braconaj ori dacă au fost modificate astfel încât în cazul unor infracțiuni să nu poată fi stabilită originea.

Acțiunea de marți s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

DISTRIBUIȚI
loading...