Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate aduce luni, la Buzău, Caravana Smart City 2.0 – Implementarea.

Evenimentul va avea loc la Sala de ședințe a Consiliului Județean Buzău, de la ora 11,00.

Caravana Smart City este unicul program de promovare a conceptelor Smart City și de informare a factorilor decidenți cu privire la noile tehnologii, a moda­lităților de implementare și mai ales a oportunităților de finanțare a acestora.

Programul Caravana Smart City este organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei.

La dezbatere va fi prezent președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale, iar Ministerul Energiei va fi reprezentat de secretarul de stat Robert Iulian Tudorache.

Programul aduce laolaltă cei patru piloni de bază ai unui ecosistem smart city de succes: autoritațile publice și locale, zona academică, societatea civilă și companiile private care vin cu soluții.

Parteneriat cu una dintre cele mai importante companii de stat din China

Pe 3 aprilie 2019, ARSCM a încheiat un acord de investiții în valoare de 500 de milioane de euro cu China National Electric Engineering Co, Ltd. (CNEEC), una dintre cele mai importante companii de stat din China, finanțarea fiind destinată proiectelor smart city din România. În cadrul caravanei se vor desfășura și discuții privind posibilitățile de accesare a acestor fonduri de către administrațiile publice locale.

Ministerul Energiei a devenit partener al programului încă de la lansarea acestuia, în septembrie 2017. „Acest proiect al Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate este unicul program de promovare a conceptului Smart City și de informare a factorilor decidenți cu privire la tehnologiile noi, accesibile și ușor de implementat”, a precizat Robert Tudorache, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei.

Programul Caravana Smart City a fost premiat în cadrul Galei EduManager.ro pentru rezultatele excepțio­nale și a fost selectat în lista scurtă a finaliștilor în cadrul evenimentului internațional Transport&Ticketing Awards 2018, la categoria Smart City 2018, unde competiția s-a purtat cu lideri din domeniului.

Participarea este gratuită, necesită confirmarea participării prin trimiterea unui email la [email protected] sau SMS la 0734.975.423.

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) este principala organizație a Industriei Smart City din România, având ca obiectiv principal dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din țară. Organizația se bucură de recunoaștere internațională, fiind membră în diferite organizații, comisii consultative, grupuri de lucru și este partener în programe naționale și internaționale alături de cele mai importante corporații implicate în proiecte de Smart City.

DISTRIBUIȚI
loading...