Deputatul ALDE Adrian Mocanu a rămas iar fără permis, de această dată pentru conducere cu viteză excesivă. S-a întâmplat miercuri, nu o dată, ci de două ori.

Mașina condusă de Mocanu a fost surprinsă de un radar care acționa pe DN2E85, în zona Spătaru, în timp ce circula în localitate cu peste 100 km/h, mult peste limita legală pe tronsonul de drum respectiv. Adrian Mocanu a fost sancționat contravențional cu amendă și cu suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile. Surpriza pentru polițiștii buzoieni a fost când au verificat în baza de date. În aceeași zi, cu puțin timp înainte, Adrian Mocanu rămăsese fără permis și în Ilfov, tot pentru viteză peste limita legală în localitate.

Acesta a primit o dovadă de circulație pentru 15 zile, dar poate contesta în instanță procesul verbal de contravenție și astfel își va putea recupera carnetul de conducere până la soluționarea procesului în instanță.

Deputatul ALDE Adrian Mocanu a mai rămas odată în acest an fără permisul de conducere după ce, în februarie 2019, a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din Buzău. A fost cercetat atunci pentru părăsirea locului accidentului, însă procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul său.

A propus o lege în favoarea șoferilor cu permis suspendat

Adrian Mocanu este unul dintre parlamentarii care s-au gândit că ar fi bine ca, în cazul suspendării provizorii a permisului auto, un conducător auto să își poată alege, în intervalul de un an de la data faptei pentru care a fost sancționat, perioada în care suspendarea să devină efectivă. S-a alăturat colegului său de partid Alexandru Băișanu, care a întocmit un proiect de lege și l-a depus în Parlament. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat și urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților.

Termenul de adoptare ta­cită a proiectului s-a împlinit chiar în prima săptămână de reluare a activității parlamentare, iar senatorii din comisia de specialitate nu și-au făcut timp pentru a întocmi un raport pentru votul din plenul Senatului, așa că inițiativa a fost adoptată fără dezbatere. Guvernul s-a opus proiectului de lege, care arată că printr-o astfel de măsură nu s-ar mai atinge scopul educativ și preventiv al sancțiunii contravenționale. În plus, Executivul mai arată că prevederea ar putea conduce la încălcarea Constituției, de vreme ce în cazul altor sancțiuni nu există astfel de opțiuni.

Adrian Mocanu și colegul său de partid Alexandru Băișanu, ambii deputați ai Alianței Liberalilor și Democraților, aveau însă carnetele de conducere reținute – iar primul se judeca cu Poliția – atunci când au depus proiectul de lege prin care șoferii pot alege perioada în care să le fie suspendat carnetul. Băișanu e vitezoman și a rămas de mai multe ori fără carnet.

Pe atunci, Băișanu se judeca cu Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea, care i-a reținut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins circulând cu 117 km pe oră în localitate. Decizia a rămas definitivă pe 20 mai 2019 și Băișanu a rămas fără permis pe perioada verii. Adrian Mocanu avea și el permisul suspendat după ce a lovit o fată pe trecerea de pietoni.

Dosar clasat în luna aprilie

El a transportat victima la Spitalul Județean Buzău, dar permisul i-a fost suspendat deoarece a părăsit locul accidentului, deși aceasta putea fi transportată de alte autoturisme aflate în zonă.

A fost cercetat penal în dosar dar procurorul de caz a concluzionat că acesta nu se face vinovat. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a decis la începutul lunii aprilie 2019, clasarea dosarului deschis pe numele deputatului Adrian Mocanu, președintele organizației județene ALDE Buzău, în urma accidentului produs pe 21 februarie.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.