Politic

Ionela Dobrică: „Constituirea comisiei de anchetă a activității TAROM, un prim pas către modernizarea transportului aerian”

Plenul Camerei Depu­ta­ților a acordat, la ju­mătatea săp­tămânii trecute, vot favorabil proiectului de hotărâre pentru încuviințarea efectuării, de către Comisia pentru transporturi și infrastructură, a unei anchete privind activitatea SC Compania Națională de Transporturi Aeriene Ro­mâne TAROM SA în perioada 2007-2018. Conform hotărârii, printre obiectivele anchetei se numără verificarea cadrului legislativ în care își desfășoară activitatea S.C. TAROM S.A., analiza modului în care managementul S.C. TAROM S.A. și-a îndeplinit obligațiile conform fișei postului și hotărârilor A.G.A. și C.A., a realizării indicatorilor fizici, precum și a obiectivelor și criteriilor de performanță din planul de administrare și planul de ma­na­gement, evoluția fluxului de numerar aferent contului bancar al TAROM, dar și verificarea structurii de personal, organigramei, modificarea acestora în raport cu necesitatea forței de muncă angajate, precum și litigiile cu angajații.

Deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură începând cu luna februarie 2019, va face parte din comisia care va ancheta activitatea TAROM. Ea este de părere că decizia de constituire a acestei comisii ar putea fi „prima măsură luată spre modernizarea modului de des­fășurare a transportului aerian în România”: „Constituirea acestei comisii re­prezintă, sper eu, prima măsură luată spre modernizarea modului de desfășurare a transportului ae­rian în România. Pentru a putea crește standardele la care operează TAROM trebuie mai întâi să verificăm ce spune legea, care sunt normele care guvernează Compania Na­țională de Transporturi Ae­riene și să le confruntăm cu ceea ce s-a făcut practic. Iar perioada de peste zece ani luată în considerare de comisia de anchetă este una foarte bună pentru a ne forma o imagine clară

despre ce și de ce nu fun­cționează la TAROM”, precizează Ionela Dobrică într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, sco­purile anchetei asumate prin hotărâre sunt de a confirma sau infirma faptul că TAROM și-a asumat și îndeplinit în mod real, eco­nomic, eficient și eficace obiectivele, atribuțiile și res­­ponsabilitățile stabilite le­gal, referitoare la activitatea

de transport aerian, investigarea responsabilităților la nivel instituțional în relația contractuală cu S.C. Compania Na­țională de Transporturi  Ae­riene Române TAROM S.A. și elaborarea unor propuneri de îmbunătățire a cadrului legis­lativ. „Transportul aerian bine organizat și care să corespundă nevoilor societății este esențial pentru economia unui stat și sunt convinsă că această comisie va reuși să elaboreze un raport care va duce în final la o îmbunătățire a modului de desfășurare a acestuia”, mai precizează deputatul social-democrat Ionela Dobrică, secretar al Comisiei pentru tran­sporturi și infras­tructură din camera inferioară a Parlamentului.

Un comentariu

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker