Actualitate

Cum este sărbătorită Ziua Europei la Buzău

Ziua Europei va fi sărbătorită duminică, 8 mai, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, pe tronsonul cuprins între Prefectură și Parcul Crâng, unde se va desfășura un amplu eveniment. Buzoieni de toate vârstele sunt așteptați la evenimentul care va cuprinde ateliere sportive și demonstrații, iar cei prezenți vor putea participa la diverse activități, în funcție de preferințe și aptitudini: streetball, volei, badminton, box, tenis de masă, gimnastică, dans, rachetomodele, lupte libere/arte marțiale.

 „Evenimentul se va desfășura sub motto-ul <Sport-Mișcare-Bucurie-Normalitate> și urmărește educarea interesului, a dragostei copiilor pentru activitățile sportive în spiritul prieteniei, afirmarea, cunoașterea și stimularea potențialului sportiv al copiilor. Dat fiind că la eveniment vor fi prezenți și profesori renumiți cu remarcabile rezultate sportive obținute, de-a lungul vremii, cu elevii, acțiunile din weekend pot fi și un bun prilej de selecție a copiilor cu reale aptitudini pentru sport și preluarea lor în cluburi sau cercuri sportive”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Instituția Prefectului Buzău. Astfel, începând cu ora 11.00, sportivi din Buzău, elevi dar și profesori vor face demonstrații în fața publicului.

„Scopul evenimentului pe care-l organizăm duminică este de a promova sportul și mișcarea în aer liber într-un cadru organizat, de a atrage participanții către sport, de a dezvolta spiritul de fair-play. Părinții trebuie să știe că, la aceste activități, copiii, pe care îi așteptăm în număr mare, se vor distra, se vor juca, vor face mișcare în aer liber, însă  trebuie să cunoască și faptul că la eveniment vor participa inclusiv specialiști din domeniul sportului și sportivi angrenați în sportul de performanță, care pot fi exemple de urmat pentru cei mici”, a declarat directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău, Medina Tudor Papuc.

Această acțiune vine după ce, timp de doi ani copiii au fost privați de aceste evenimente din cauza pandemiei de Covid-19. Evenimentul va cuprinde demonstrații, ateliere sportive, însă copiii și tinerii, așteptați într-un număr mare, vor putea participa la activități diverse, în funcție de preferințe și aptitudini: volei, badminton, box, tenis de masă, gimnastică, dans, rachetomodele, lupte libere/arte marțiale. „Ne-am gândit să sprijinim acest proiect sub ideea de regăsire a normalității de care nu am avut parte în ultimii doi ani, a bucuriei de a fi alături de prieteni și de a petrece timp prețios în aer liber. Până nu demult visam cu toții la o astfel de interacțiune. De aceea, am decis să oferim suportul pentru organizarea acestor activități sportive, duminică, atunci când totul se va desfășura sub semnul bucuriei, al regăsirii, al mișcării în aer liber, dar și al competitivității și fair play-ului”, a declarat prefectul Daniel Țiclea.

Participanții la eveniment vor primi diplome, premii, dar vor avea parte și de alte surprize. Totul urmând a se desfășura sub semnul bucuriei pe care o conferă sportul și mișcarea în aer liber.

Articole similare