Sănătate

Ziua Copilului, marcată la Buzău printr-un maraton de vaccinare pentru adolescenți

Peste 700 de elevi cu vârste cuprinse între 16 și 18  ani s-au imunizat împotriva Covid-19, anunță respon­sabilii din învățământul buzoian. Mai mult, alți 600 de elevi și-au ma­nifestat interesul pentru vaccinare în perioada următoare, respectiv 318 cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani și alți 300 care au împlinit deja 18 ani. La nivel național s-au vaccinat peste 50.000 de ­elevi care au împlinit 16 ani, a declarat luni seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

La Buzău, conform ultimei raportări de miercuri dimineață, s-au vaccinat, de la debutul campaniei, 117.828 persoane. Dintre acestea, 66.307 sunt cu prima doză și 51.521 cu a doua doză. De la debutul pandemiei și până în prezent, 12.490 persoane au fost confirmate pozitiv Covid-19, dintre care au fost declarate vindecate 11.868.

Autoritățile au decis să marcheze Ziua Internațio­nală a Copilului printr-un maraton de vaccinare ­de­dicat persoanelor sub 18 ani. De această acțiune vor putea beneficia adolescenții cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, dar dacă autoritatea de reglementare în domeniul medicamentului va permite până atunci administrarea vaccinului de la Pfizer începând cu vârsta de 12 ani, va fi coborâtă și limita de vârstă la maratonul de vaccinare pentru adolescenți. La Buzău se fac deja pregătiri pentru un maraton de vaccinare, unde adolescenții vor avea prioritate pentru a se imuniza împotriva Covid-19. Acesta se va organiza în zilele de 31 mai și 1 iunie, în centrul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Serul administrat aici va fi cel de la Pfizer.

Ungureanu: ,,Doar 28,6 la sută dintre angajații DSP sunt vaccinați”
Dacă în rândul elevilor rata de vaccinare este destul de mare, personalul medico-sanitar din Buzău pare să nu se înghesuie la imunizarea împotriva Covid-19, conform celor declarate de către deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu.  Conform acestuia, în Buzău s-au vaccinat 43 la sută din personalul medico-sanitar și 28,6 la sută dintre angajații Direcției de Sănătate Pu­blică.
,,Cea mai mare rată de vaccinare este la Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău, unde 66 la sută din personal era vaccinat cu două doze la începutul lunii mai. De asemenea, peste jumătate din personal era imunizat și la Spitalul Săpoca, Spitalul Smeeni și Serviciul de Ambulanță Județean Buzău”, spune Ungureanu.
Parlamentarul susține în continuare redeschiderea spitalelor și îi încurajează pe toți cei care doresc să evite infectarea cu virusul SARS-COV-2 să se vaccineze, susținând că vaccinurile sunt sigure și eficiente. Mai mult, acesta susține că este foarte important ca personalul medi­co-sanitar să se vaccineze, pentru a nu ajunge în situația ca persoanele care se prezintă la spital să fie infectate cu virusul chiar de la personalul specializat.

Articole similare