luni, 25 mai 2020

Xenti şi Andreea pregătesc un spectacol în memoria mătuşii lor, Mihaela Runceanu

Buzoienii Andreea şi Xenti Runceanu vorbesc cu drag la orice întâlnire ­des­pre muzică şi despre mătuşa lor, regretata Mihaela Runceanu, cea care este idolul celor doi artişti. Invitaţi la emisiunea „Prietenii de la 11”, de pe Antena 1, Andreea şi Xenti au dezvăluit că au în plan anul viitor să organizeze un show în memoria regretatei buzoience, la împlinirea a 30 de ani de la moartea ei violentă.

Proaspăt întorşi din vacanţa petrecută cu familia, cei doi au povestit cum a fost copilăria plină de activităţi muzicale alături de Mihaela şi ce mult a contat meseria de pedagog muzical pe care buzoianca a exersat-o cu ei.

„Noi ducem pasiunea mai departe, noi facem din orice un cântec, ne ocupăm şi de comunitatea de fani ce s-a constituit în memoria zestrei muzicale lăsată de ea şi ne bucurăm că, de două ori pe an, în cinstea ei se organizează competiţii muzicale care ne aduc ­ami­nte cu drag de vocea ei. Chiar ne dorim din suflet ca la anul, când se împlinesc 30 de ani de la dispariţia ei, să facem ceva grandios, în memoria cântecului lăsat de ea”, a spus Andreea Runceanu, lidera trupei Amadeus.

„Mihaela mi-a spus să nu mă las niciodată de vioară”   

Vorbind despre pasiunea sa pentru vioară, Andreea şi-a amintit de sfatul pe care i l-a dat mătuşa sa.

„Cânt la vioară de la şapte ani, de 31 de ani. Mihaela Runceanu mi-a spus să nu mă las niciodată de vioară”, a mai declarat Andreea.

Cei doi au interpretat la finalul emisiunii un remix al piesei ce l-a consacrat pe Xenti în formula No Comment, Andreea acompaniind vocea fratelui său la vioară, instrumentul pe care îl studiază de mic copil. Recent, buzoianca a găsit în arhivă o poză făcută în urmă cu 14 ani, în care ea se declara extrem de fericită că are un frate cu care împarte aceeaşi pasiune, mu­zica.

„În poza asta, eu eram deja clasa a XII-a şi Xenti în ultimul an de facultate. Cu toate astea, scena dintr-o o poză făcută cu 14 ani în urmă, se repetă: eu fericită că l-am prins să îl iau în braţe, el uşor jenat de valul de iubire frăţească care vine peste  el!”, a scris Andreea pe o reţea de socializare.

loading...
error: Content is protected !!