Sport

Voinţa Lanurile, câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României

Voinţa Lanurile este câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României, după ce s-a impus, miercuri seară, la Gherăseni, în finală, cu 2-1 împotriva vicecampioanei judeţene Team Săgeata. Un ultim act tensionat, între două echipe a căror rivalitate dezvoltată pe parcursul ultimilor ani a dat în clocot şi cu această ocazie. Conduşi de pe bancă de unul dintre cei mai experimentaţi antrenori din fotbalul judeţean, Tănase Lăptoiu, cei din Lanurile au controlat aproape în întregime partida, chiar dacă pentru tabăra adversă au evoluat fotbalişti care au trecute în CV-uri prezenţe în Ligile a 2-a şi a 3-a, chiar şi în Liga 1, precum fostul stoper şi căpitan al vechii Glorii, Cătălin Vlaicu.

Voinţa a deschis rapid scorul prin Cezar Chiriţă şi şi-au dublat avantajul până la pauză cu o nouă reuşită, a lui Daniel Ignat. La 2-0, echipa din Lanurile părea câştigătoare, iar Săgeata resemnată cu previzibilul deznodământ. Însă, cu 10 minute înainte de final, Mihăiţă Renţea a redus din diferenţă, iar meciul s-a aprins subit.

Adus special pentru această finală, centralul ilfovean de lot naţional Ionuţ Coza i-a eliminat în final pe Daniel Ignat de la Voinţa şi pe Cătălin Cristea şi pe Ionuţ Baboi, de la Săgeata. Chiar şi în inferioritate numerică şi total neinspirată până atunci, formaţia lui Romeo Stan putea egala în prelungiri, dacă portarul Sava nu intervenea salvator în faţa lui Vlaicu. S-a terminat 2-1 şi, după patru ani, trofeul revine la Lanuri, care se pregăteşte acum de faza regională a competiţiei, potrivit noului format al Cupei României.

Ce urmează pentru Voinţa

În etapa naţională a Cupei României, Voinţa Lanurile va întâlni, într-un format nou, în sistem grupe, învingătoarele din judeţele cuprinse în Regiunea 7 Sud Est: Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila şi Vrancea. Potrivit regulamentului noului format, pentru fiecare regiune se vor împărţi cele șase echipe în două grupe a câte trei, prin tragere la sorţi, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare câte un meci. Câştigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa câştigătoare va primi trofeul Cupa României pentru regiunea respectivă şi se va califica în faza următoare a competiţiei. Aşadar, din fiecare regiune, o singură echipă va merge mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare