Economic

Vizitează în doar o zi celebrele mănăstiri din Dobrogea de Sud

În România, turismul ecumenic include o serie de mănăstiri celebre, dintre care ies in evidență cele din zona Moldovei, datorită picturilor deosebite, istoriei bogate și însemnătatea lor. Însă, în afară de cele din Moldova, există și alte lăcașuri de cult ortodoxe cu o istorie excepțională, pe care le poți vizita în doar o zi. Cum? Alegând excursii de o zi in Romania, de la O Zi Cât o Vacanță. În continuare, îți vom prezenta celebrele mănăstiri din Dobrogea de Sud și suntem siguri că o să vrei să le vizitezi cât mai curând.

Am menționat că poți vizita aceste mănăstiri într-o singură zi, alegând o Excursie Manastiri din Dobrogea de Sud, despre care îți vom vorbi în continuare. În primul rând, este bine de știut că această excursie se organizează de mai multe ori în acest an, așa că verifică site-ul O Zi Cât o Vacanță pentru a rezerva data care ți se potrivește cel mai bine.

Plecarea se face dimineață, la ora 06:00 din București, mai exact din parcarea din fața Academiei Militare Române. Prima mănăstire pe care o vei vizita în cadrul acestei excursii este Mănăstirea Dervent. Mai este cunoscută și drept Mănăstirea Crucii de Leac. Numele provine de la faptul că Sfânta Cruce de la această mănăstire crește natural din pământ. Locul este unul cu o istorie specială, având în vedere că aici au fost martirizați patru creștini în perioada împăratului Dioclețian. Se spune că au fost păstrate patru cruci care au puteri tămăduitoare.

Apoi, vei vizita Mănăstirea Sfantul Ioan Botezătorul – Lipnița, care a fost construită în locul unui grajd, astfel că are o istorie interesantă. Are hramurile “Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul” si Sf. Mucenic Dasie, precum si doi sfinti mai noi ai Ortodoxiei: Sf. Ierarh Luca de Crimeea si Sf. Paisie Aghioritul. Următoarea mănăstire pe listă este Strunga. Numele provine de la satul se regăsește acest lăcaș de cult. Bisericuța datează de la începutul secolului al XIX-lea și a fost construită inițiale din chirpici și acoperită cu stuf. În 1926, sătenii au reconstruit-o din cărămidă, exact pe locul fostei biserici.

Vizita în Dobrogea nu se putea încheia fără Peștera Sfântului Apostol Andrei, un loc unde vin creștini din toată țara și nu numai. Nu se știe exact cum a fost descoperită această peșteră, având în vedere că Dobrogea s-a aflat mult timp sub dominație otomană, adică peste 400 de ani, până la Războiul de Independență din anul 1877.

Este o excursie care merită fiecare minut. După ce vei vizita toate aceste lăcașuri de cult, te vei simți mai bine și vei porni acasă cu forțe proaspete. Suntem siguri că vei recomanda și altor persoane să meargă, așa că nu îți rămâne decât să intri pe site și să rezervi data la care îți dorești să mergi în această excursie. Verifică și alte excursii pe care le găsești pe site-ul agenției.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker