Sport

Vin banii pentru FC Buzău de la Primărie! Ce sumă a primit pe final de an echipa de fotbal din Crâng

Final de an lipsit de griji pentru clubul de fotbal din Crâng! Aleșii locali au votat, în şedinţa extraordinară de luni, 27 decembrie, a Consiliului Local Municipal, alocarea sumei de 460.000 de lei pentru susținerea activității sportive la FC Buzău. Conform proiectului de hotărâre, banii vor fi împărțiți între echipa de seniori, participantă în Liga a 2-a și cele de juniori, participante în campionatele naționale rezervate categoriilor de vârstă U15, U17 și U19.

Suma alocată este aferentă ultimului trimestru al anului și acoperă, practic, prima jumătate a sezonului. FC Buzău a primit, în urma unei rectificări, 200.000 de lei, conform acordului de finanțare, și din partea Consiliului Județean, la ultima ședință ordinară a deliberativului județean.

FC Buzău este proiectul lansat în vară de autoritățile locale pentru susținerea activității fotbalistice. Echipa a preluat, prin concesiune, locul în eșalonul secund al SCM Gloria Buzău și este deținută, în proporții egale, de 40 la sută, de Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean, restul de 20 la sută fiind contribuția unui investitor privat.

FC Buzău are ca obiectiv promovarea în Liga 1, într-un interval de trei ani.

Articole similare