joi, 22 octombrie 2020

VIDEO | Realizatorul Kanal D George Mihai: „Ce am trăit la țară, la Buzău, m-a ajutat să fiu ceea ce sunt astăzi”

„Școala adevărată, cea care m-a format ca om, se regăsește în cei 7 ani de acasă. M-am născut și am crescut la țară, la Pârscov, la fel că Vasile Voiculescu, și sunt tare mândru de asta”, a recunoscut buzoianul George Mihai, realizatorul de emisiuni de la Kanal D, în cadrul conferințelor BookLand.

George este cel de-al doilea buzoian invitat la ediția de toamna a conferințelor BookLand, după Vasile Calofir. Omul de televiziune buzoian recunoaște că a făcut referire special la Vasile Voiculescu pentru că se regăsește în multe dintre scrierile sale, în poveștile despre pescuit, despre viața de la țară în satul buzoian, despre anii copilăriei, de unde a reușit să plece cu un „bagaj de bun simț și rost în toate și de normalitate”.

Centrul universului se concentra în lumea satului Pârscov

În discursul său către tineri, George Mihai mai spune că nu i-a plăcut foarte mult școala, iar cei șapte ani de acasă l-au ajutat extrem de mult să își construiască bagajul de cunoștințe minime pentru momentul plecării din sat și în formarea lui ca om, pentru că tot centrul universului se concentra pe lumea satului Pârscov, un „satul pitic, pe unde trece râul Buzău, singurul râu sfânt din țară”, a mai adăugat realizatorul TV.

Chiar dacă s-a născut la Pârscov, toate vacanțele și le petrecea tot acolo, la țară, primind ca recompensă vacanțele la bunici, odată cu mutarea părinților la oraș. Atât în școala generală, cât și în liceu, realizatorul tv a încercat să se mențină pe o linie de normalitate în ceea ce privește studiul, adică nici să fie primul, dar nici codaș. A fost atras foarte mult de Geografie, pe care a învățat-o cu drag și a aprofundat-o și în facultate, iar mai târziu l-a ajutat să ­co­linde țară în lung și în lat, făcând materiale tv complexe despre locurile turistice din țară, inclusiv din județul unde s-a născut.

A filmat multe emisiuni la Buzău

Așa au ajuns în cadrul emisiunilor sale, „Țara-n bucate” și, mai nou, „Roventura“, aceasta din urmă realizată alături de Andreea Străvoiu, să fie promovate mai multe locații de vis din Buzău: Sărata Monteoru, Breaza, Pârscov, Vila Albatros, Mocearu, Izvoranu (Tisău), Varlaam (Gura Teghii), Vulcanii Noroioși etc.

Tot în cadrul conferinței BookLand, buzoianul a adăugat că este un pasionat de călătorie, de viață, mai ales de drumețiile în țară, tradiții românești și descoperiri culinare, pe care le amintește în emisiune.

„Am reușit, în toți anii aceștia petrecuți pe teren, la filmări, să intru într-o lume la care sunt convins că tânjesc atâția… Universul uimitor, tocmai prin simplitatea lui, a României rurale și durabile, mi s-a deschis și mai mult, cu fiecare incursiune în țară. Preumblările mele prin țară durează de câțiva ani deja și se des­fășoară într-un ritm destul de susținut. Îmi dedic mare parte din timp descoperirii unor locuri și oameni de excepție. Rezultatul se transformă în povești culinare sau de călătorie de care sper că vă bucurați și voi. Fiecare colțișor de Românie pe care îl străbat și fiecare om care <sfințește locul>, zidește în mine o poveste. Și ce bucurie mai mare decât să împart toate acestea cu Andreea, noua mea parteneră de călătorie și, de asemenea, cu dumneavoastră?”, spune George Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!