Actualitate

VIDEO / Ce au făcut polițiștii buzoieni după ce doi colegi au fost răniți în misiune

Pe data de 30 noiembrie, doi polițiști buzoieni au intervenit pentru a aplana un conflict domestic, după ce o femeie a anunțat la 112 că soțul este violent și o agresează.

„Polițiștii Secției de poliție rurală Merei au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, cu privire la un caz de violență domestică în localitatea Lipia. La fața locului s-a deplasat de îndată echipajul de poliție format din cei doi colegi, pentru a verifica cele semnalate. Astfel, la imobilul indicat a fost identificată apelanta, o femeie, de 43 de ani și soțul acesteia, un bărbat, de 49 de ani. Prin utilizarea mijloacelor din dotare, cei doi polițiști l-au imobilizat pe agresor. În momentul intervenției pentru aplanarea conflictului, polițiștii au suferit leziuni la nivelul membrelor, fiindu-le acordate de urmare îngrijiri medicale. În sprijin, la fața locului au sosit imediat alte două echipaje de poliție, în vederea înlăturării oricărei stări de pericol. Bărbatul a fost condus la Poliție. Polițiștii au demarat cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie. De asemenea, cazul a fost sesizat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, care a demarat cercetările, conform competențelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. În data de 1 decembrie , instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, transmite IPJ Buzău.

Pe data de 1 decembrie, după ce s-au întors de la defilarea de pe Calea Eroilor la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, colegii au pregătit un omagiu pentri cei doi polițiști răniți. „La finalul defilării, întorși acasă, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au pregătit un omagiu pentru doi colegi. Astăzi, de Ziua Națională, prin salutul de onoare oferit celor doi colegi, ca simbol al aprecierii colective, polițiștii buzoieni au subliniat nu numai că ne regăsim prin orice acțiune în identitatea unui neam dintotdeauna luptător întru dreptate, dar și că unirea emană o forță de necontestat și greu de înfrânt”, a precizat Biroul de presă al IPJ.

Articole similare