Actualitate

VIDEO | Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, în creştere

Ne aflăm în sezonul de activitate intensă a căpuşelor, favorizat de condițiile climatice, situație  care a începută să se reflecte și în numărul mare de prezentări  la spital ale unor persoane cu mușcături specifice. „Au apărut cazuri de persoane muşcate de căpuşe care s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Media prezentărilor la Spitalul Județean de Urgență Buzău este de 7-8 cazuri în 24 de ore”, transmite Adriana Bunilă, purtător de cuvânt la unitatea medicală buzoiană.

Mușcătura de căpușă poate fi periculoasă dacă persoana nu se prezintă la medic pentru că bacteria transmisă omului prin înţepătura de căpuşă poate produce boala Lyme, cunoscută şi sub numele de „boala cu 1000 de feţe”. Din cauza varietăţii de simptome pe care le poate dezvolta şi care pot face să fie confundată cu alte maladii. Bacteria transmisă de căpuşele bolnave intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos, iar în unele cazuri bolnavii pot paraliza.

 Ce recomandări au medicii

Potrivit medicilor, persoanele care merg în parcuri, păduri sau în locuri cu multă vegetaţie trebuie să fie îmbrăcate corespunzător şi să fie atente la animalele care sunt purtătoare de căpuşe.

„Medicii recomandă ca atunci când o persoană este mușcată de căpușă să se prezinte de urgență la medic pentru a primi tratament de specialitate. Este indicat să evităm zonele și spațiile verzi din parcuri, grădini, livezi. De asemenea, trebuie să purtăm îmbrăcăminte lejeră, deschisă la culoare, de bumbac, de preferat și să utilizăm spray-uri pentru îndepărtarea insectelor”, mai transmite purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker