joi, 04 iunie 2020

VIDEO | Marina Baboi, în formă maximă înaintea Campionatelor Europene de seniori

• Dublă campioană națională la 60 de metri indoor, pentru al doilea an la rând

Proba feminină de 60 de metri plat din cadrul Campionatelor Naționale de atletism indoor, seniori și tineret, a avut, pentru al doilea an la rând, aceeași câștigătoare. Nimeni alta decât Marina Baboi, lidera sprintului românesc, atleta Gloriei cucerind din nou, miercuri seară, medaliile de aur la cele două categorii de vârstă.

Marina a terminat cursa cu timpul de 7,43 s, lăsând-o în urmă pe mai vechea ei rivală, Florentina Iușco. Atleta buzoiană a demonstrat că se află în mare formă înaintea participării la cea mai importantă competiție a sezonului, Campionatele Europene de seniori indoor de la Glasgow, de la începutul lunii martie.

În urmă cu zece zile, pe aceeași distanță, 60 de metri plat, Marina Baboi reușea să cucerească, în premieră, titlul național la Campionatele Universitare de la Bacău. Atleta Gloriei va rămâne conectată în continuare cu marile competiții. Pregătirile pentru Glasgow vor intra acum în linie dreaptă, Marina urmând să participe, pe 16-17 februarie, la Campionatul Balcanic de seniori, unde va face cunoștință cu pista de concurs pe care se aleargă în Europa, alta decât cea pe care s-a pregătit și a alergat în România, și va da piept cu sprintere din alte 19 țări. Competiția balcanică s-a extins cu mult în afara zonei noastre geografice, cooptând pe lângă țările balcanice și unele mult mai îndepartate: Ucraina, Israel, Cipru, Armenia, Georgia ori San Marino.

loading...
error: Content is protected !!