Economic

VIDEO | Încă 6 noi platforme subterane pentru depozitarea deșeurilor, funcționale în Râmnicu Sărat

RER SUD continuă seria investițiilor făcute în mo­der­nizarea sistemului de salubrizare din municipiul Râmnicu Sărat. După cele patru platforme realizate în luna septembrie 2020, alte șase vin să completeze mo­dul ingenios de depozitare a deșeurilor menajere și reciclabile generate de cetățenii orașului Râmnicu Sărat. ­Cara­cterul de noutate și unicitate este păstrat și la noile platforme, întrucât și la acestea accesul pentru a depozita deșeurile se face pe bază de cartelă și sunt monitorizate video.  Accesul la platformă se face numai cu cartelă, fiecare platformă are un cod unic de acces, depozitarea deșeurilor la o anumită platformă fiind permisă doar locatarilor asociației de proprietari arondate. Pentru a ne asigura că acestea sunt folosite în mod corespunzător, dar și pentru a descuraja intențiile unora de a le vanda­liza, este păstrat sistemul de monitorizare video în timp real al acestora.

,,Le aducem la cunoștință râmnicenilor faptul că tag-urile de acces la platformă sunt distribuite de către conducerile asociațiilor de proprietari. În acest sens este necesar să ia legătura cu administratorii, respectiv cu președinții asociațiilor de proprietari, pentru a intra în posesia cartelelor. Cartelele sunt distribuite gratuit, câte una pentru fiecare familie. Aceasta este o cartelă la care trebuie să aibă acces oricând fiecare membru al familiei, deci nu se va folosi asemenea cartelei de acces în bloc, în cazul căreia fiecare membru al familiei trebuie să dețină un exemplar. Pentru că suntem preocupați să investim în lucruri de calitate, menționăm faptul că cele șase noi platforme dispun, pe lângă un sistem de deschidere automat, și de un sistem de închidere automat. Cu alte cuvinte, după ce deșeurile sunt depozitate în compartimentul corespunzător, buzonul se va închide automat la interval de 15 secunde. Acest sistem de închidere automată după 15 secunde a fost adăugat și primelor patru platforme, care inițial necesitau să fie închise manual de către fiecare persoană care depozita deșeurile la platformă. Așadar, pentru a depozita deșeurile la platformă este suficient să apropiem cartela de cititorul acesteia, amplasat pe lateralul fiecarui buzon. NU este nevoie să atingem cu mâna partea mobilă, care se deschide. Aceasta nu necesită intervenție manuală, ea se ­des­chide și se închide automat”, precizează Denisa Hâncu, specialist Relații Pu­blice al RER SUD.

Cele șase noi platforme subterane sunt prevăzute cu câte trei, patru și chiar cinci compartimente pentru depozitarea deșeurilor rezi­duale și reciclabile. Acestea deservesc un număr de zece asociații de proprietari, 127 scări de bloc cu un total de 2.440 apartamente.

De reținut și de aplicat!
Deșeurile menajere se depozitează în saci menajeri și apoi aceștia se depozitează în compartimentul pentru deșeuri ­rezi­duale. Deșeurile reciclabile se depozitează curate, pliate, turtite în sacii galbeni pe care fiecare apartament îi primește de la asociația de proprietari, iar, la rândul lor, sacii galbeni vor fi depozitați în compartimentul pentru deșeuri reciclabile.Atenție! Sacii galbeni se distribuie asociațiilor de proprietari o dată la 3 luni, iar acestea trebuie să îi distribuie cu aceeași frecvență locatarilor!

Articole similare

error: Continut protejat!!