Educație

VIDEO / Exploratorii au făcut curățenie în Crâng împreună cu elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Buzău

  • Acțiune de ecologizare  organizată de Asociația Exploratorilor și Asociația Simbio

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Buzău s-au alăturat voluntarilor Asociației Exploratorilor într-o acțiune de ecologizare care a avut loc sâmbătă dimineață în Parcul Crâng. Dovadă de spirit civic au dat și părinții elevilor care au dat un exemplu celor mici. La acțiune au  mai participat și reprezentanți ai Asociației Simbio și ai Intercat Buzău, în total 150 de voluntari. Acțiunea a beneficiat de sprijinul RER SUD.

Pe parcursul a trei ore, iubitorii de natură care au participat la acțiunea de ecologizare din Parcul Crâng au adunat gunoaie cu care au umplut nu mai puțin de  75 de saci negri și 300 saci galbeni.

Despre acțiunea de ecologizare de sâmbătă, președinta Asociației Simbio, Ioana Dumitru, a declarat: „Evenimentul de azi? A fost minunat! Sunt mândră de ceea ce am realizat împreună cu Societatea Exploratorilor. Sunt mândră de voluntarii care s-au implicat cu mult entuziasm și voie bună. Am muncit, dar ne-am și distrat. Sunt recunoscătoare că acest proiect a arătat de ce este în stare Asociația Simbio Buzău. <Împreună pentru natură!> a fost un proiect de suflet. Un proiect care a legat prietenii și a schimbat anumite mentalități.
Să arunci gunoaie peste gard este ușor…dar cu ce preț?
Sperăm că aceast proiect va deschide puțin ochii oamenilor care au obiceiul să arunce gunoaie pe jos. Azi, atâția tineri si-au dat interesul pentru natură, pentru orașul nostru. E timpul să facem din asta o obișnuință. E timpul să facem o schimbare, nu să ne asumam merite.”

La rândul lor, „exploratorii”, mulțumesc tuturor participanților, partenerilor de proiect, Asociația Simbio, și societății RER SUD pentru sprijinul logistic acordat. „Așa cum Amazonia este considerată <plămânul Terrei>, păstrând cumva proporțiile, pe bună dreptate și Crângul este <plămânul Buzăului>. Și nu am putut rămâne indiferenți văzând cum se sufocă de la o zi la alta din cauza, pe de o parte a nesimțirii oamenilor, iar pe e altă parte din cauza lipsei de atitudine a celor abilitați să acționeze și să combată această plagă, până la urmă. Acțiunea de astăzi pe care Societatea Exploratorilor a organizat-o împreună cu Asociația Simbio și susținuți de RER SUD – cărora le mulțumim pentru sprijinul logistic acordat – pe lângă faptul că a repus natura în drepturile ei, dorește să fie un semnal de alarmă tras și un apel pentru umanitate în general. Omul este singura ființă de pe planeta asta care își distruge propriul habitat în care trăiește, și, pe lângă faptul că și-l nimicește pe al lui, îl <pângărește> și pe al celorlalte viețuitoare, nici o altă vietate nu face acest lucru. Haideți să fim un pic mai mult… raționali decât ne place să credem că suntem! Mulțumim tuturor voluntarilor care ni s-au alăturat în acest demers <verde>, spune Bogdan Tănase, reprezentant Societatea Exploratorilor.

„Spirit civic, educație pentru mediu, iubitori de natură și de socializare. Toate s-au împletit astăzi într-o frumoasă acțiune pentru care mulțumim organizatorilor și participanților, elevi, părinți, profesori, disponibili și implicați”, a scris pe Facebook, profesorul Roxana Carmen Matei.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!