Actualitate

VIDEO | EXCLUSIV! UPDATE Cine este buzoianul care l-a executat în stil mafiot în SUA pe liderul unui temut clan interlop de lângă București

UPDATE 2

Police seek a Romanian man suspected of committing a fatal shooting at an Anaheim hotel, according to the Anaheim Police Department. (Courtesy of the Anaheim Police Department)

Departamentul de Poliție din Anaheim, California, anunţă că detectivii de la omucideri au obținut un mandat de arestare de un milion de dolari pentru bărbatul român suspectat de uciderea în SUA a lui Aurel Trandafir, lider proeminent al clanului Sadoveanu. Florin Răducanu, Andronache după căsătorie- nume pe care l-a folosit înainte să plece în SUA, în vârstă de 37 de ani, este suspectat că a împușcat mortal Aurel Trandafir, în vârstă de 42 de ani, duminică, 24 ianuarie, la bulevardul 1201 W. Katella, din Anaheim, transmit autorităţile din acest oraş. Poliția a mai declarat că monovolumul cu care Raducanu a fugit de la locul crimei a fost recuperat. Bărbatul este considerat „înarmat și periculos și se știe că folosește numeroase nume false„, a mai comunicat Departamentul de Poliție, citat de presa locală.

UPDATE 1

Informația inițială privind arestarea buzoianului Florin Americanu nu se confirmă așa cum au anunțat jurnaliștii gândul.ro. El ar fi fugit în Mexic. Florin Andronache, originar din Calvini, ar fi plecat în Statele Unite ale Americii în urmă cu 10 ani iar de un timp s-ar fi ocupat cu clonarea de carduri.

Liderul unui temut clan de interlopi de lângă București a fost împușcat mortal în SUA de un alt interlop, originar din județul Buzău. Florin Andronache, alias Florin Ame­ricanu ori Kevin Americanu pe rețelele de socializare, de loc din Calvini, l-a împușcat în cap pe Aurel Trandafir –  cunoscut ca Aly Sadoveanu sau Alișor, unul dintre ­li­derii clanului Sadoveanu, din Chitila, pentru suma de 200.000 de dolari și un Ferrari.

Florin Andronache nu ar avea un trecut infracțio­nal în Buzău sau România, fiind plecat de mulți ani în afara țării.

În Statele Unite însă a dezvoltat o afacere care îi aducea mulți bani. Bărbatul care l-a executat, în SUA, pe liderul clanului Sadoveanu, se lăuda pe site-urile de socializare cu banii și mașinle scumpe pe care le dobândise, numindu-i „sărăcii”, în timp ce se filma alături de mașini scumpe și pachete de bani.

Ajuns la Los Angeles, Aurel Trandafir s-a alăturat unei comunități românești care trăiește aproape exclusiv din comiterea de infracțiuni.

Inițial, primii membri ai Sadovenilor care au ajuns în SUA ar fi făcut înșelăciuni cu aur fals. Era vorba despre niște ghiuluri din metal galben pe care le vindeau drept bunuri de mare valoare, oferite la preț de chilipir, potrivit gândul.ro.

Afacerea ar fi mers destul de bine, însă aceștia s-ar fi îmbogățit cu adevărat abia atunci când au început să copieze și să cloneze carduri de credit. Unul dintre liderii acestei grupări era un anume Florin Americanu, venit de la Buzău. Bărbatul devenise unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Sadoveanu, iar conform unor martori cei doi de adresau, unul altuia, cu apelativul „cumetre”.

Potrivit gândul.ro, Aurel Trandafir era urmărit internațional de autoritățile din România încă din 2018, după ce fusese condamnat, definitiv, la 6 ani și 4 luni de închisoare pentru tâlhărie. Cu toate acestea, Alișor Sadoveanu a reușit să fugă în Los Angeles înainte ca magistrații să se pronunțe definitiv.

Aly Sadoveanu a reușit să ajungă în SUA, la Los Angeles, unde s-ar fi asociat cu o grupare infracțională românească, formată din persoane pe care acesta le cunoștea, mai ales că bărbatul în vârstă de 42 de ani era fiul lui Ion Trandafir, considerat liderul temutului clan Sadoveanu, din Chitila. Potri­vit rețelelor de socializare, Florin Americanu i se adresa ,,cumătrul” lui Aly Sadoveanu. Zilele trecute, pe baza unor neînțe­legeri legate de bani, acesta din urmă a fost împușcat mortal de interlopul buzoian. Mai mult, acesta ar fi intențio­nat să împuște toate persoanele care erau de față, iar miza execuției mafiote ar fi fost o sumă de 200.000 de dolari.

Relațiile dintre cei doi interlopi s-ar fi stricat iremediabil după ce acest Americanu din Buzău a considerat că Alișor Sadoveanu l-ar fi tras pe sfoară cu acestă sumă mare de bani dar și un autoturism de lux.

După mai multe discuții în contradictoriu, buzoianul s-ar fi destăinuit unui apropiat că și-a cumpărat un pistol și intenționează să-l omoare liderul Sadovenilor.

Acest apropiat l-ar fi anunțat pe Alișor dspre intenția lui Florin Americanu iar Sadoveanu l-ar fi sunat și l-ar fi întrebat personal pe buzoian dacă plănuiește să-i ia viața.

Fără să stea pe gânduri, buzoianul a răspuns afirmativ, însă nici de data aceasta liderul interlop din Chitila nu l-a luat în serios. Ba mai mult, i-a comunicat că se află la o nuntă și l-a chemat până în fața localului, pentru a-i demonstra că nu are curaj să folosească pistolul. Ce s-a întâmplat apoi, dovedește, însă, tocmai contrariul. Florin Americanu l-a sunat din fața salonului de evenimente, iar când Alișor Sadoveanu a ajuns pe trotuar, l-a împușcat de aproape, o singură dată, după care a fugit.

Primii care au ajuns la locul incidentului au fost polițiștii americani, care l-au găsit pe Alișor Sadoveanu întins pe trotuar, într-o baltă de sânge. Agenții nu au stat pe gânduri și s-au apucat ime­diat să-i acorde primul ajutor.

Scenele dramatice au fost filmate de unul dintre martori, iar pe imagini se vede cum unul dintre polițiști îi face, cu putere, masaj cardiac.

Intervenția a avut efect, în condițiile în care bărba­tul și-a recăpătat pulsul, însă, cu toate că a ajuns în viață la spital, nu a mai putut fi salvat.

Conform surselor citate, bărbatul din Buzău care l-a ­executat pe Sadoveanu a fost prins, ulterior, de poliția ame­ricană.

Aurel Trandafir avea 42 de ani, iar vestea morții sale a căzut ca un fulger în lumea interlopă, mai ales că tragedia s-a întâmplat la numai câteva luni de la moartea lui Emi Pian. Potrivit unor surse, mama lui Aurel Trandafir ar fi verișoara lui Emi Pian, interlopul ucis anul trecut, se pare, la comandă.

Aurel Trandafir, zis Alișor Sadoveanu, este văr al interlopului Nat Mincă, cel consi­derat vinovatul moral pentru uciderea lui Emi Pian, în vara anului trecut. Mincă era certat cu frații Pian după ce aceștia îi dăduseră bani împrumut fiului său, care, la acea vreme, avea doar 18 ani și care era un împătimit al jocurilor de noroc. Supărat, Nat Mincă îi anunțase pe frații lui Emi că nu le mai dă niciun ban înapoi.

În noaptea crimei, Nat a fost de față atunci când Richard Rinu, un apropiat al său, l-a umilit public pe Emi Pian. Ca urmare, acesta s-a simțit obli­gat să reacționeze și să-și cheme frații pentru a-i apăra onoarea pătată în fața unui lider al Sadovenilor. Iar bătălia sângeroasă care s-a soldat cu o crimă și o tentativă de omor a fost, mai degrabă, o problemă de orgoliu.

https://www.youtube.com/watch?v=Cpy7CWBx37Y

2 Comentarii

Articole similare