sâmbătă, 06 iunie 2020

VIDEO | Damian Drăghici, convins de soția sa buzoiancă să susțină „concertul” de peste 1 milion de vizualizări, în balconul apartamentului

Pe modelul italienilor care au cântat imnul țării din balcoane din cauza carantinei, artistul Damian Drăghici a fost convins de soția sa, Cristina Stroe, să  susțină un adevărat concert la nai, în balconul apartamentului din București. Buzoianca, devenită cunoscută după participarea la Vocea României și apoi prin evoluțiile alături de Andra, a fost cea care i-a sugerat lui Damian să susțină o astfel de reprezentație, iar filmarea a devenit virală pe Facebook, unde a strâns peste 1 milion de vizualizări în mai puțin de două zile.

„Cristina m-a îndemnat spre aceste acțiuni și eu am acceptat. Acum ea este la făcut cozonaci, avem chiar mai multă treabă decât înainte. Ne jucăm cu piti­cul, compunem mai mult și vă lăsăm să ascultați ultima super-colaborare cu Șatra Benz, <New Saraiman>! Și dacă stați acasă și totul va fi bine, ne mutăm cu concertul de azi în luna septembrie, pe 28!”, a fost mesajul transmis de Damian Drăghici, ieri, când a împlinit 50 de ani, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”.

După clipul cu peste 1 mi­lion de vizualizări, artistul a susținut o nouă reprezentație în balcon, ieri, 31 martie, la ora 18.00, de ziua lui, ca un cadou pentru toți românii. La final, soția sa i-a adus un tort în balcon, iar zeci de vecini i-au cântat “la mulți ani” de la geamurile lor (vezi video 2).

La rândul ei, Cristina a ținut să îi transmită soțului ei un mesaj emoționant. „La mulți ani, Buki! Aș putea să scriu un roman despre tine, despre noi… ­des­pre ce suflet bun ai și cât de humble ești, despre cât de norocoși suntem eu și Andrei Yeshua să te avem în viețile noastre. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ești sănătos și nu îmi doresc nimic mai mult pentru tine decât să fii sănătos încă 100 de ani de acum înainte. Mulțumim că ești! Te iubim!”, a scris buzoianca pe pagina de Facebook.

„Persoana care merită aplauzele multe este Cristina Stroe, iubita mea”

În replica, Damian Dră­ghici a adăugat că persoana care merită aplauzele pentru „concertele” din balconul apartamentului este Cristina, pentru că ea a avut ideea.

„Persoana care merită aplauzele multe este Cristina Stroe, iubita mea, ea a avut idea să cânt de la început. Dar vreau să vă mulțumesc tuturor pentru reacțiile pozitive care, pur și simplu, m-au copleșit. Am simțit că v-a plăcut ceea ce am exprimat, Noi, artiștii, vă suntem datori să va dăruim neîncetat hrană pentru suflet”, a precizat Damian Drăghici.

Clipul cu artistul cântând la nai în balcon a devenit inclusiv subiect de știre pentru cele mai importante televiziuni naționale. De asemenea, reacția vecinilor, care la finalul recitalului au aplaudat cu toții din balcoane, dar și a fiului său, care își privește tatăl cu gura căscată din cărucior, sunt unele emoționante.

Noi, artistii, va suntem datori sa va daruim neincetat hrana pt suflet…Azi, am simtit sa cant pentru vecinii mei dintre blocuri.🙏🏻#multumesc #multumescchallenge

Gepostet von Damian Draghici am Sonntag, 29. März 2020

Născut într-o familie săracă de lăutari, Damian Drăghici a început să învețe să cânte la nai la vârsta de 10 ani, după ce cântase la diferite instrumente de la vârsta de 3 ani. La 15 ani cânta și înregistra deja cu Orchestra de muzică populară Radio din București. A fugit  din țară pentru a cânta pe străzi, a ajuns  elev la prestigioasa Berkeley University, loc unde au studiat mari muzicieni ai Americii, s-a reîntors în țară printr-un spectacol grandios (70.000 persoane au asistat la ”Damian’s Fire”, primul concert de anvergură în fața Casei Poporului), apoi, timp de zece ani, a concertat sub ­ti­tulatura Damian & Brothers pe toate scenele țării și în Europa, fiind unul din artiștii agreați de Ministerul de Externe. Între 1993 și 2019 a înregistrat peste 20 albume solo, interpretând diferite stiluri muzicale, folclor, pop instrumental, new age, world music și muzică jazz la nai.

Mi-am sarbatorit ziua pe balcon si am cantat pentru vecinii mei. Va multumesc din suflet pentru urari si pentru toate reactiile pozitive de la clipul anterior. Va transmit tuturor un singur mesaj: TOTUL VA FI BINE! Doamne Ajuta 🙏🏻!#multumesc #multumescchallenge #suntemputernici #impreuna

Gepostet von Damian Draghici am Dienstag, 31. März 2020

loading...
error: Content is protected !!