marți, 26 mai 2020

VIDEO: Buzoianul Sorin Cristea, succes internaţional cu o piesă, alături de Jimi L Laco de la Nightlosers

Ce poate ieşi din prietenia dintre unul dintre cei mai buni instrumentişti din România şi cel mai cunoscut proprietar de cluburi din Buzău? Teoretic, un eventual eveniment de succes, practic, o colaborare muzicală care a ajuns pe locul I în topul casei de discuri Soun­dtrip Records şi care a fost scoasă la vânzare pe Amazon, cel mai mare retailer online din lume.

Este vorba despre celebrul chitarist şi violonist Jimi L Laco, component al trupei Nightlosers, şi Sorin Cristea, buzoianul care deţine cele mai multe cluburi şi restaurante din Buzău, şi care, de câţiva ani, cochetează cu muzica. Sorin Cristea şi-a luat numele de scenă DJ Extreme S şi aproape în fiecare week-end mixează într-unul dintre cluburile pe care le deţine. Reacţia publicului se pare că l-a încurajat să meargă mai departe şi astfel a realizat o piesă cu celebrul Jimi L Laco.

Jimi Laco este unul din cei mai apreciaţi instrumentişti din România. Acesta a copilărit în Cluj şi provine dintr-o familie de muzicanţi. Din 1994 până azi a cântă împreună cu trupa sa, Nightlosers, pe marile scene din întreaga Europa, la chitară, vioară, bouzouki şi nu numai. Are, de asemenea, colaborări cu „Orient Expres”, Adrian Berinde, Emeric Imre şi alţi artişti şi trupe din ţară. A început munca de studio la începutul anilor ‘90 în studioul Taurus din Cluj, iar în acest moment are propriul său studio în Bucureşti, orchestrând albumele multor artişti din diverse genuri muzicale, com­punând muzica de radio dar şi soundtrackuri de filme.

Piesa realizată de cei doi se intitulează „Bouzouky Man” şi combină bitul modern cu sunetul de bouzouky, instrument ce dă piesei un aer care ne duce cu gândul la plajele însorite ale Greciei.

„Visăm ca într-o zi să ajungem la un festival precum NeverSea”

„Este prima noastră piesă. Mai avem încă două în lucru, una este aproape gata, se află în masterizare. Este un proiect drag mie, alături de Jimi L Laco, un stil nou muzical. Este un Tech House cu influenţe Tribal. Prima dată ne-am bucurat de reacţia celor din jur, apoi a profesioniştilor. DJ Sava ne-a spus că este ceva <inedit>, că nu a mai auzit aşa ceva. În plus, avem satisfacţia de a ocupa deja locul I în Topul casei de discuri Soundtrip Records. Eu spun că nu este rău. Visăm să intrăm în top 100 internaţional şi poate într-o zi prindem un festival mare, aşa cum este NeverSea. Am fost prin cluburi prin Ploieşti şi oamenii ne primesc foarte bine. Formula completă în acest proiect este: contrabas, vioară şi DJ”, a declarat pentru OPINIA Sorin Cristea.

În ceea ce priveşte pasiunea sa pentru muzica electronică, buzoianul spune că totul a început ca un hobby.

„Totul a început ca un hobby şi iată că s-a întâmplat ca acest hobby să meargă mai departe. Am început să stau la pupitru în urmă cu trei ani, dar a fost mult de muncă. Ceea ce auziţi astăzi nu se auzea acum trei ani. Eu nu cred în succesul venit peste noapte, cred că în toate domeniile este nevoie de multă muncă”, a mai declarat Sorin Cristea.

loading...
error: Content is protected !!