joi, 04 iunie 2020

VIDEO: Bianca Mihai, locul II la Festivalul „Trofeul Tinereţii“ de la Amara

• Gala Laureaţilor a fost completată de recitalul buzoiencei Dora Gaitanovici

În aplauzele publicului, buzoianca Bianca Mihai a urcat, duminică seară, cu mari emoţii pe scenă alături de ceilalţi concurenţi care au fost desemnaţi de juriu câştigători ai celei de a 51-a ediţie a celui mai longeviv festival din ţară. Este vorba ­des­pre Festivalul „Trofeul Tinereţii” de la Amara, unde Bianca a obţinut premiul II. Buzoianca de 17 ani a participat în concurs cu două piese, „Mi-e dor de tine”, piesă cu care regretata Mălina Olinescu a obţinut marele premiu la Cerbul de Aur şi la Festivalul de la Mamaia, şi piesa „În amurg”, a lui Aurel Giroveanu.

Dedicaţie pentru tatăl ei, făcută pe scenă    

În seara concursului, pe scenă, Bianca Mihai a mărtu­risit, înainte de a cânta, publicului şi celor doi prezentatori, Octavian Ursulescu şi Alexandra Velniciuc, că este foarte emoţionată şi nu doar din cauza concursului. Emoţiile buzoiencei erau provocate de prezenţa tatălui ei, care îşi serba în acea seară ziua de naştere, prilej cu care Bianca a ţinut să îi ureze „La mulţi ani!” înainte de a interpreta cele două piese din concurs.

Premiul III al ediţiei de anul acesta a Festivalului de la Amara a fost obţinut de Claudia Dumitriu (21 ani, Bucureşti), iar premiul I i-a revenit Elenei Cristiana Petcu (20 ani, Bucureşti). Marele premiu, câştigat anul trecut de buzoianca Dora Gaitanovici, a ajuns acum în judeţul Maramureş, la Andrei Petruş (16 ani), originar din localitatea maramureşeană Văle­nii Şomcutei.

Gala laureaţilor s-a încheiat duminică seară cu recitalul buzoiencei Dora Gaitanovici, deţinătoarea trofeului din 2017. Bianca Mihai şi Dora Gaitanovici sunt prietene şi colege la Colegiul „B. P. Hasdeu”, având ocazia să mai urce pe aceeaşi scenă şi cu alte ocazii, aşa cum a fost concertul ­uma­nitar organizat de către elevii hasdeieni, anul acesta.

Bianca Mihai a mai obţinut până acum premii la festivaluri muzicale. Anul acesta a obţinut unul dintre trofeele Festivalului „Mihaela Runceanu”, iar anul trecut a primit Premiul I la cea de a a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional „Chants, sons sur scene”, organizat la Baia Mare. Buzoianca s-a evidenţiat atunci în faţa concurenţilor din 13 judeţe, cu vârste cuprinse între 13 şi 25 de ani, care au interpretat melodii în limba franceză. Tânăra pregătită de profesorul Constantin Stănculeanu şi-a mai adăugat în palmares şi trofeul concursului „Talentul din liceu se-ARaTĂ”, cel mai popular şi diversificat concurs între liceenii buzoieni cu talent artistic, o competiţie care se derulează pe şapte secţiuni (muzică, artă plastic, actorie, dans, artă fotografică etc.). Talentul său a fost remarcat de organizatorii concursului, ceea ce a făcut ca, Bianca Mihai să cânte alături de Florin Giuglea, unul dintre cei mai buni chitarişti români, cu ocazia concertului pe care acesta la susţinut în Cafeneaua Artiştilor. Buzoianul Florin Giuglea a avut ocazia să cânte alături de mari artişti precum Felicia Filip şi Mike Godoroja. Bianca a ajuns însă să fie cunoascută de o ţară întreagă după participarea la emisiunea Românii au Talent.

Un festival cu priză la buzoieni    

Ediţia de anul acesta a Festivalului de la Amara s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, în perioada 4-5 august, prima zi a festivalului fiind rezervată competiţiei propriu-zise, etapă în care concurenţii au urcat pe scena de la Amara acompaniaţi live de orchestră, urmată de recitalurile invitaţilor, iar a doua zi a fost dedicată Galei Laureaţilor, când emoţiile s-au stins şi a fost rândul vedetelor să încânte publicul. Nume consacrate au completat galeria invitaţilor speciali ai ediţiilor anterioare. Juriul acestei ediţii a fost compus din Horia Moculescu, Adrian Romcescu, Andreea Andrei, Viorel Gavrilă şi Titus Andrei. Vedetele invitate în recital au fost Monica Anghel, Bere Gratis, Nicoleta Nucă şi Smiley. Concurenţii au fost acompaniaţi de Orchestra Ionel Tudor, iar sonorizarea şi luminile au fost asigurate de Stage Expert.

Anul trecut, ediţia jubiliară a celui mai longeviv festival concurs de muzică uşoară românească a fost câştigată de Dora Gaitanovici, cu o melodie de Anton Pan şi o creaţie proprie, iar acelaşi trofeu a fost adjudecat şi de buzoianul Teodor Manciulea, în 2014.

loading...
error: Content is protected !!