marți, 24 noiembrie 2020

VIDEO | 26 de incendii într-o singură zi

În cursul zilei de 21 ianuarie, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 26 situații de urgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 19. În afara acestor situații, salvatorii au participat la șapte intervenții ce au presupus stingerea incendiilor și alte misiuni și acțiuni în domeniul situațiilor de urgență.

În cursul zilei de 21 ia­nua­rie, pompierii au intervenit pentru localizarea și stingerea a două incendii la vegetație uscată, lăstăriș, și mărăciniș. Prima intervenție a avut loc în jurul orei 13.44 în localitatea Ulmeni. Incendiul se manifesta pe o suprafață de 500 mp. În după-amiaza aceleiași zile, la ora 18.39 pompierii au intervenit în localitatea Fulga, comuna Cernătești, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce se manifesta  pe o surafață de100 hectare. Cele două incendii, ca și altele care au avut loc în această perioadă, au fost favorizate de lipsa precipitațiilor și  de vântul puternic. “În cazul incendiului de amploare de  la Fulga, a fost ridicat gradul de alertă al inspectoratului”, transmite Biroul de Presă al ISU Buzău. Potri­vit aceleiași surse, a fost activată și grupa operativă pentru a coordona intervenția din punctul de comandă avansat al I.S.U. Buzău. “Forțele de intervenție au fost suplimentate cu 50 de salvatori și altă tehnică specifică intervențiilor de acest fel. Cercetările efectuate la fața locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un foc deschis în spații închise”, informează Biroul de Presă al ISU Buzău. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, pompierii reamintesc faptul că arderea vegetației uscate se poate face numai după obținerea acordului Agenției de Protecția Mediului și a permisului de lucru cu foc din partea autorităților locale, și cu respectarea următoarelor măsuri preventive: desfășurarea arderii se va face numai pe timp de zi și în condiții meteorologice fără vânt; colectarea în grămezi a vegetației uscate și a resturilor vegetale se va face în cantități astfel încât arderea să poată fi controlată; curățarea de vegetație a suprafeței din jurul fiecărei grămezi pe o distanță de 5 metri; arderea se va efectua în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile; asi­gurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; ­suprave­gherea permanentă a arderii; stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii; interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

Alte două incendii cu consecințe grave la care au intervenit pompierii buzoieni este cel de la Ulmeni. “La ora 10.48, în urma unui apel la 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență <Neron Lupașcu> al județului Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Ulmeni, județul Buzău. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul Deta­șamentului de Pompieri Buzău (două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD), unde au constatat că incendiul se manifesta generalizat cu violență la întreaga construcție. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Pe timpul intervenției a fost identificat, decedat, proprietarul gospodăriei. Cer­cetările efectuate la fața locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jarul căzut din sistemul de încălzire al locuinței”, transmite Biroul de Presă al ISU Buzău. Un alt incendiu de locuință a aut loc în localitatea Băile. “La ora 19.15, Inspectoratul pentru Situații de Urgență <Neron Lupașcu> al județului Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Băile, comuna Balta Albă, județul Buzău. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Rm. Sărat (două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD) unde au constatat că incendiul se ­ma­nifesta la acoperișul locuinței. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Pe timpul intervenției o persoană de la locul incendiului a fost transportată la U.P.U. Rm Sărat cu suspiciunea de intoxicație cu monoxid de carbon. În urma incendiului au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de  aproximativ 50 mp, articole de uz casnic și gospodăresc. Cercetările efectuate la fața locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un scurtcircuit electric”, transmite ISU Buzău.

loading...
error: Content is protected !!