luni, 01 iunie 2020

Vicepreședintele USR Cristian Ghinea îl invită pe liderul PSD Buzău să pună umărul la dărâmarea guvernului Dăncilă. Ciolacu: „Niciodată!”

Vicepreşedintele Uniunii Salvați România Cristian Ghinea a lansat, la Buzău, la domnul Ciolacu acasă, un apel către „puciştii din PSD” să se alăture demersului opoziţiei de debarcare a Guvernului Dăncilă. Ghinea spune că aceștia au şansa să pună capăt dictaturii personale a liderului lor de partid, Liviu Dragnea, susţinând moţiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de opoziţie, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, fostul ministru al Fondurilor Europene din guvernul Cioloș, Cristian Ghinea.

„Aşteptăm de la puciştii din PSD să-şi dea seama că Dragnea duce România într-o groapă şi să pună stop acestei degringolade. Practic, de doi ani, guvernul României şi Parlamentul sunt case de avocatură pentru Liviu Dragnea (…) Există un dialog informal. Dar să nu-i facem un cadou lui Liviu Dragnea, să dăm prea multe detalii, există un dialog, până la urmă, suntem colegi în Parlament şi discutăm (…) Dacă prin acţiunea lor putem opri această dictatură personală a lui Liviu Dragnea, să o facem împreună”, a afirmat Ghinea.

Liderul Uniunii Salvați România a explicat că e necesară o confirmare din interiorul Partidului Social Democrat pentru depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: „De când a început sesiunea parlamentară, îi tot îndemnăm să depunem moţiunea de cenzură. Aritmetica nu s-a schimbat, dacă toţi pesediștii votează împotriva moţiunii, atunci pică, am mai păţit chestia asta sesiunea trecută. Trebuie să avem o confirmare din interiorul PSD că vor vota o moţiune de cenzură, şi atunci o vom depune”, a precizat Ghinea.

În acest context, vicepreşedintele USR a făcut apel la „puciştii din PSD să pună capăt dictaturii lui Liviu Dragnea”: „Mesajul pe care îl adresez direct, suntem doar la domnul Ciolacu acasă, poate şi dumnealui să aibă un rol istoric, să pună capăt acestei dictaturi a lui Liviu Dragnea”, a subliniat Ghinea.

De cealaltă parte, deputatul Marcel Ciolacu, președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, spune că nu va da niciodată curs unei asemenea invitații: „Niciodată, eu sau un alt parlamentar social-democrat de Buzău, nu vom vota o moțiune împotriva guvernului PSD- ALDE depusă de opoziție”, a declarat pentru OPINIA deputatul Marcel Ciolacu.

loading...
error: Content is protected !!