Educație

Vezi aici cum vor învăța elevii din fiecare școală a județului

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) au aprobat în ședința de astăzi propunerile înaintate de Consiliile de administrație ale unităților de învățământ și agreate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Important de știut este că Institutul Național de Sănătate Publică a răspuns solicitării transmise de către DSP și a dat posibilitatea recalculării ratei de infectare în fiecare comună din județ, eliminând numărul de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 ce provin din focare închise, așa cum sunt cele de la căminele de bătrâni.

De remarcat este faptul că municipiile Buzău și Rm. Sărat au trecut de la șcenariul galben la cel verde, iar comuna Cernătești, singura care era „roșu”, a trecut la scenariul verde.

„Astfel, cursurile în anul școlar 2020-2021 se vor desfășura în cele 484 de unități școlare și preșcolare din județul Buzău după următoarele scenarii:

  • 387 de unități de învățământ în scenariul verde;
  • 97 unități de învățământ în scenariul galben;
  • nicio unitate de învățământ în scenariul roșu.

În aceste condiții, nicio localitate buzoiană nu se află în scenariul roșu”, se rată în comunicatul emis de Prefectira Buzău.

La nivelul municipiului Buzău, chiar dacă localitatea se încadrează în scenariul verde (toți elevii în clase), CJSU a decis ca cele mai multe instituții de învățământ să funcționeze după scenariul galben, cu învățământ hibrid, adică elevii să învețe prin rotație, o parte acasă, o parte în online. Asta din cauza spațiului insuficient.

Urmează ca fiecare unitate de învățământ, prin intermediul educatorilor, învățătorilor, profesorilor să ia legătura cu elevii și părinții și să le explice modul în care trebuie să se prezinte de luni, 14 septembrie, la cursuri și, mai ales, modalitatea de desfășurare a orelor, precum și regulile de igienă pe care trebuie să le respecte pentru a preveni îmbolnăvirile cu noul Coronavirus.

Incidența cazurilor de COVID-19 este într-o continuă dinamică, așa încât, în funcție de aceasta, scenariile după care vor funcționa unele școli și grădinițe ar putea suferi modificări.

„Pun accent pe o comunicare eficientă între Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar și, mai ales, cu unitățile de învățământ. Până acum s-au desfășurat controale în școli, iar de săptămâna viitoare vor începe și inspecțiile sanitare pentru a verifica respectarea măsurilor de protecție. Ne îndreptăm atenția către aceste măsuri de protecție și către condițiile igienico-sanitare astfel încât să se poată desfășura activitățile școlare în siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și, indirect, pentru noi toți”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.

Articole similare