Politic

Veterinarii au pichetat sediile PNL și PSD

Un consilier local liberal susține public protestul împotriva guvernului

Angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au pichetat, miercuri, sediile PSD şi PNL susţinând că „bat la uşi închise”, dar care se vor deschide începând de luni când se va declanşa greva generală.

În jur de 100 de veterinari angajați DSVSA Buzău au pichetat sediile PSD şi PNL din municipiul Buzău în semn de protest faţă de ordonanţa privind reducerile cheltuielilor bugetare care le-ar putea afecta sporurile salariale. În faţa sediului organizației județene a PSD, protestatarii au acuzat că nu au fost băgați în seamă de niciun reprezentant al partidului.

„Tăierea sporurilor de către actualii guvernanţi, este motivul protestelor, spor care ni se cuvine, nu este un spor inventat, după 28 august întrerupem de tot activitatea. Suntem la sediul PSD, mergem la sediul PNL, avem un protest autorizat. A ieşit cineva din sediu mai înainte, a închis uşa şi a plecat dar pe viitor sperăm să avem o comunicare la nivel naţional. La momentul ăsta se pare că batem la uşi închise, dar de luni în colo se vor deschide uşile că avem multe activităţi de care depinde sănătatea oamenilor. Nu cred că îşi permite cineva să rămână fără asigurarea siguranţei alimentare, fără asigurarea sănătăţii animalelor care implică sănătatea oamenilor”, a declarat liderul Sindicatului Camera Veterinară Buzău, Stelian Mihalcea, citat de „Agerpres”.

Ulterior, la fața locului au ajuns cei doi subprefecţi ai judeţului Buzău care au purtat discuţii cu liderul de sindicat, precizându-le la final că vor transmite primului-ministru Marcel Ciolacu mesajul funcţionarilor publici. „Dânşii au ridicat o problemă vizavi de o eventuală modificare a salarizării, am luat în calcul şi s-a pus în discuţie rolul important pe care îl au în societate şi pentru siguranţa cetăţeanului. Am înţeles mesajul dumnealor, îl vom transmite pe care ierarhică, către colegii noştri din Parlament şi la domnul prim-ministru pentru a găsi soluţia optimă astfel încât funcţionarii publici din instituţie să rămână motivaţi”, a anunţat subprefectul Mihail-Gabriel Ilie, conform aceleiași surse.

Potrivit Colegiului Medicilor Veterinari, o grevă generală ar putea pune în pericol consumatorii, dar şi fermele de animale: „Noi, Colegiul Medicilor Veterinari, susţinem această acţiune de protest şi sper ca lucrurile să intre pe un făgaş normal. Greva generală afectează atât fermierii cât şi consumatorii pentru că direcţiile sanitar-veterinare au rol de verificare a stării sănătăţii animalelor şi verificare a produselor alimentare. Când o direcţie intră în grevă, se blochează întreaga activitate”, a precizat preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Buzău, Florin Sangiu, care este consilier municipal al Partidului Național Liberal.

Articole similare