Monden

Vasile Calofir, invitat să deschidă seria conferințelor BookLand din mediul online

După șase ani de caravane prin toată țara, la care au luat parte și vedete, conferințele BookLand se mută în mediul online. Din cauza pandemiei, organizatorii au decis să aducă totuși celebrități în atenția tinerilor, dar într-un alt format. Săptămânal, pe canalul YouTube BookLand România va fi urcat câte un videoclip în care un profesionist se va adresa tinerilor cu povești de viață, sfaturi și recomandări pentru ca aceștia să își dezvolte cunoștințele, abilitățile, să se autode­pășească și să identifice mai ușor oportunitățile.

Cel care deschide seria conferințelor Bookland în mediul online este actorul buzoian Vasile Calofir.

Reamintim că în șase ani, Conferințele BookLand Evolution au reunit 100.000 tineri, 1.960 speakeri și 23 orașe vi­zitate anual, în încercarea de a transmite liceenilor și studenților să prețuiască importanța educației, încurajându-i să-și urmeze vocația și să aibă încredere că-și pot îndeplini visele.

Primul mentor al conferințelor online este, de fapt, cel mai „vechi” prieten BookLand care, încă de la prima ediție din 2014, s-a implicat ­anual în proiectele asociației: actorul Vasile Calofir.

„Eu sunt fidel acestei meserii”

În discursul său, Calofir a ținut să sublinieze importanța asu­mării alegerilor făcute în viață: „Un job e important pentru că el te recreează. Odată ales ai șansa de a-l duce pe culmi o singură dată în viață. Alții probabil trăiesc din job în job, din relații în relații. Eu sunt fidel acestei meserii și probabil o s-o fac toată viața. E o altă șansă! Am ales să fac o meserie nobilă pe care o respect foarte tare – meseria de actor. Mă simt foarte bine. A devenit aproape un stil de viață, un mod prin care poți vedea lucrurile un pic altfel.”

Absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Vasile are o poveste de viață demnă de relatat într-un roman autobiografic. După ce a picat concursul pentru postul de paznic la un spital din Buzău, a venit în Capitală, unde, inițial, a dormit aproape jumătate de an în Gara de Nord. Nu s-a dat la o parte de la munca de jos și, prin forțele proprii, a reușit să își asigure traiul și să se înscrie la facultatea mult dorită. Numai prin muncă, încredere în forțele proprii și talent cât cuprinde, a ajuns renumitul actor de azi.

Nu îi plac școala și comunicarea online

Cât despre comunicarea online și școala online în vremuri de pandemie, Vasile spune că îl deranjează, pentru că simte nevoia empatiei cu interlocutorii, a glumelor cu colegii din clasă. Pentru el comunicarea perfectă înseamnă emoție și interacțiune, iar online-ul elimină interacțiunea directă, și speră ca în curând să se revină la normalitate.

„Este doar o criză, vom trece și de ea cu siguranță, am mai trăit astfel de momente de cumpănă. Nu îmi place aceasta formă de comunicare, spre să se revină curând la normalitate”, este de părere actorul.

În cadrul discursului său, actorul buzoian a pledat în continuare pentru carte, pentru citit, pentru a descoperi filă cu filă povestea ei, în detrimentul căutării informațiilor online. „Îmi aduc aminte că eu am citit cu drag, am citit orice, am antrenat corpul, aveam emoție până și la întâlnirea cu bibliotecara, care mă întreba mereu ce mai vreau să citesc și ce am înțeles din acea carte. Acum avem biblioteci online, nu e același lucru“, a mai spus actorul buzoian.

Noutatea conferințelor BookLand este și un nou „personaj”. În locul tinerilor care nu mai pot fi prezenți fi­zic în public, vine Junior, noul interlocutor pentru toți mentorii. Mascota îi reprezintă pe toți tinerii curioși și cu idei, doritori să descopere cât mai multe lucruri noi pentru a se dezvolta și a-și atinge obiectivele. Totodată, Junior reprezintă la ora actuală și cel mai mare print 3D din România (1,5 m înălțime) produs cu grijă și atenție pe durata a câtorva săptămâni de către compania 3D MINI ME.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker