joi, 09 iulie 2020

Vasile Calofir: „Am vrut să mă angajez paznic la Spitalul Judeţean din Buzău, eram nouă persoane pe opt locuri şi doar eu am picat”

Actorul buzoian Vasile Calofir a vorbit recent pentru you.com.ro despre cum vede modul în care ar trebui astăzi să evolueze un adolescent, aducând în discuţie şi propria adolescenţă, perioadă decisivă pentru ceea ce este astăzi cunoscutul actor.

N-am acumulat frică în adolescenţă. M-am ­ma­nifestat. Cred că am fost ca un BMW sau un Porsche cu două ţevi de eşapament”, spune glumind Vasile Calofir când este întrebat cu ce probleme s-a confruntat în adolescenţă sa şi ce frici a trebuit să îşi înfrunte.

„Am plecat de la ţară şi am visat să mă duc la Bucureşti să mă fac actor”    

Buzoianul a mai declarat că în perioada comunismului se confrunta cu o oarecare frică, pentru că n-aveai voie să ieşi din rând. „Ţi se turna un soi de beton deasupra capului care te uniformiza. Toţi trebuia să fim la fel. Am fost un adolescent aproape rebel şi atipic. Eram un mic vizionar. Am plecat de la ţară şi am visat să mă duc la Bucureşti să mă fac actor. În anul 1995 am plecat şi am ajuns aici şi am rămas aici de atunci”, a mai subliniat actorul pentru you.com.ro.

Referitor la succesele din perioada adolescenţei, Vasile povesteşte că multe dintre lucrurile importante le-a făcut încă din liceu. Prima „figura foarte bună” a fost la un bal al bobocilor. „Am dat de un oarecare succes pentru că am scris un scenariu, am şi prezentat acolo. Aia era o perioadă în care lucrurile erau închistate şi nu prea făceai de unul singur lucruri, dar am îndrăznit. Cred că atu­nci când crezi foarte tare într-un lucru de aici vine şi îndrăzneala. Îmi asumăm orice risc. Acesta a fost unul dintre primele mele succese”, îşi aminteşte Vasile.

„Pe vremea noastră nu se punea problema să nu iei Bac-ul”

Buzoianul născut la Vadu Paşii mai vorbeşte despre modul în care l-a ajutat un cunoscut care avea bibliotecă acasă şi care îi oferea cărţi de citit. „Era un tip care avea o bibliotecă acasă. Era un tip tăcut şi care mă testa încontinuu şi de fiecare dată când îmi dădea o carte îmi punea şi întrebări şi cred că se amuza de felul în care percepeam eu subiectul cărţii. Era o sursă bună, iar eu eram de încredere. Mereu îi duceam cărţile înapoi când trebuia. El a devenit mentorul meu tăcut, fără nume”, a recunoscut actorul.

Cât despre deciziile pe care le-a luat pentru perioada după adolescenţă, Vasile precizează că nu a fost niciodată confuz, dar până la a lua decizia de a se face actor a mai ,,bâjbâit” cu nişte eşecuri. „Pe vremea noastră nu se punea problema să nu iei Bac-ul. Promovabilitatea era de 99%. Toată lumea învăţa şi nu aveai altă variantă. Am plecat în armată şi după am vrut să mă angajez ca paznic de noapte la Spitalul Municipal şi am eşuat acolo, pentru că eram nouă persoane pe opt locuri şi doar eu am picat. Ăla a fost momentul decizional pentru că am suferit enorm şi a fost un moment în care fratele meu a zis:<Du-te, mă, şi fă-te actor!>. Confuz n-am fost niciodată”, îşi mai aminteşte Vasile.

Reamintim că buzoianul Vasile Calofir este actor, a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematogra­fică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti sub îndrumarea profesorului Dem Rădulescu. A apărut în numeroase emisiuni şi seriale tv şi este cunoscut pentru rolurile din filmele ,,Portretul luptătorului la tinereţe” (2010), ,,Vineri seară” (2014) şi ,,Viaţa mea sexuală” (2010).

loading...
error: Content is protected !!