Sănătate

Valul trei al pandemiei de Covid-19 bate în retragere la Buzău

După un an și patru luni de când a fost confirmat primul caz în județ, incidența îmbolnăvirilor a ajuns la zero

În ultimele 15 zile, în județul Buzău nu a mai fost confirmat niciun caz nou de infectare cu noul Coronavirus. Este pentru prima dată când în județ nu mai sunt raportate cazuri în decurs de două săptămâni. Este un moment important, motiv pentru care prefectul Silviu Iordache a transmis un mesaj de mulțumire tuturor buzoienilor.

,,Mulțumim buzoienilor pentru eforturile depuse pentru combaterea pandemiei în ultimele 14 luni. Acest lucru ne arată că suntem pe drumul cel bun, că putem reveni la viața de dinaintea pandemiei, când nu trebuia să stăm departe de cei dragi, când ne puteam mișca liber, fără mască, fără restricții. Eforturile pe care le-am depus împreună nu au fost în zadar, motiv pentru care începem să revenim la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. Putem renunța la restricții dacă cei care nu s-au vaccinat încă aleg ­imu­nizarea. Este necesar să dăm în continuare dovadă de vigilență și coordonare. Trebuie să fim solidari și încrezători, să ne mobilizăm în scopul promovării informațiilor reale, să înțelegem și să valorificăm feed­back-ul oferit de comunitate, să prevenim dezinformarea și să asigurăm diseminarea informațiilor corecte. Efectele vaccinării sunt vizibile și, astfel, putem evita un posibil nou val de infectări cu SARS COV-2 sau apariția și răspândirea unor mutații ale virusului care suscită îngrijorare. De asemenea, vaccinarea rămâne soluția eficientă și sigură pentru a învinge pandemia cu care ne luptăm de un an și jumă­ta­te”, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că primul caz de Covid-19 a fost confirmat în județ la începutul lunii martie, anul trecut. Până în luna mai evoluția pandemiei nu a ridicat probleme deosebite la nivelul județului, dar odată cu apariția unui focar în cartierul Poștă lucrurile au început să se complice, iar numărul cazurilor a început să crească. Menționăm că acesta a fost și singurul cartier din județ care a fost carantinat.

Articole similare