Administrație

Valea Salciei: Viceprimarul Dorin Gavrilă a girat un mandat cu investiţii

Trei ani din exerciţiul electoral 2020–2024, începând cu septembrie 2021, viceprimarul Dorin Gavrilă a asigurat continuitatea funcţiei de primar la Valea Salciei, urmare a demisiei fostului primar Marian Muşat, la acel moment acesta din urmă fiind la începutul celui de-al şaselea mandat. Practic, vicele Gavrilă a preluat atribuţiile din mers, dar mai ales a identificat cele mai bune soluţii pentru a promova proiectele de investiţii în comunitatea Valea Salciei, chiar dacă nu avea experienţa predecesorului său în prima funcţie publică a comunităţii.

Poziţionată oarecum izolat în zona premontană nord-estică a judeţului Buzău, localitatea Valea Salciei beneficiază de un atuu natural: peisaje unicat, mediu ambiant curat şi zonă cu atracţii în aria recreativă. Perioade îndelungate, zona Văii Salciei era, efectiv, izolată, fie că vorbim de anotimpul de iarnă, cu căderi abundente de zăpadă, sau de fenomene atmosferice cu manifestări violente, în special ploi torenţiale, cu scurgeri diluviene, în urma cărora căile de acces deveneau impracticabile. De aceea, preocuparea administraţiei locale a fost orientată în special către zona infrastructurii rutiere şi modernizarea căilor de acces.

După apariţia oportunităţilor pentru finanţări europene, dar şi a programelor naţionale pentru dezvoltarea zonelor rurale, Valea Salciei a pregătit documentaţii tehnice prin care să poată fi atrase fonduri care să susţină proiecte de investiţii pe zona amintită. Astfel, au fost obţinute finanţări pentru reabilitarea şi modernizarea, pe etape, a infrastructurii rutiere locale, în timp ce, pentru a face legătura cu o altă zonă a judeţului, spre Săruleşti – Valea Slănicului – Mărăcineni – Buzău, a fost constituită o asociere între comuna Valea Salciei şi Săruleşti (Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară – ADI) pentru modernizarea drumului, de categorie judeţeană, care unea cele două localităţi.

Dorin Gavrilă, viceprimarul cu atribuţii de primar la conducerea administraţiei publice din comuna Valea Salciei, este, de trei ani, continuatorul proiectelor la care a colaborat cu fostul primar Marian Muşat, interesul pentru continuarea modernizării infrastructurii rutiere locale fiind la acelaşi nivel. „La acest moment”, spune primarul Dorin Gavrilă, „avem semnat un contract de lucrări pentru continuarea modernizării străzilor de interes local. De altfel, lucrările sunt începute, valoarea totală a finanţării fiind de 5,2 milioane de lei”. Vor fi modernizate şi asfaltate străzi de interes local, dintre care un drum comunal, pe o lungime de aproximativ cinci kilometri, astfel că la sfârşitul lucrărilor 99 la sută dintre căile de acces în interiorul comunei Valea Salciei vor fi modernizate.

În Programul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă, comuna Valea Salciei are ofertate două programe de investiţii, unul pentru eficientizare termică şi energetică, cel de-al
doilea vizând o componentă de finanţare pentru dotarea infrastructurii şcolare locale. Primăria Valea Salciei a obţinut o finanţare de peste un milion de lei pentru reabilitarea energetică şi termică a clădirii Şcolii Gimnaziale din localitate, alte 700.000 de lei fiind îndreptate către lucrări de acelaşi fel, la imobilul Primăriei. În ceea ce priveşte programul pentru dotarea sistemului local de învăţământ, Primăria Valea Salciei a solicitat şi a obţinut o finanţare de aproximativ 500.000 de lei, un proiect ce va fi implementat imediat ce lucrările pentru eficientizare energetică vor fi terminate. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker