joi, 22 octombrie 2020

UPDATE Spitalul Județean a pierdut, în nicio lună, doi medici apreciați/Cardiologul Adrian Negoiță a murit fulgerător în curtea casei de vacanță

UPDATE Un accident banal pare să fi fost cauza decesului medicului cardiolog Adrian Negoiță. În urma necropsiei, legiștii au concluzionat că decesul s-a produs în urma unui traumatism prin cădere şi a hemoragiei intracraniene ca efect al loviturii, afirmă surse medicale. Se pare că medicul a căzut pe spate, alunecând pe scări și lovindu-se cu capul, fie de una dintre treptele scării, fie de bordura în apropierea căreia fost găsit într-o baltă de sânge.

   Lumea medicală buzoiană este din nou în doliu după ce cunoscutul medic cardiolog Adrian Negoiță, șeful Secției Cardiologie din Spitalul Județean Buzău, a fost găsit mort sâmbătă dimineață, în curtea locuinței sale din localitatea Vadu Oii, comuna Gura Teghii. Medicul tocmai împlinise 36 de ani și se afla la casa sa de vacanță pentru a-și sărbători ziua de naștere alături de familie, prieteni și colegii de la Spitalul Fundeni din Capitală, unde efectua operații.

   În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, medicul ar fi ieșit în curte, însă a fost descoperit sâmbătă dimineață, în jurul orei 8,00, zăcând în curte, fără suflare, cu lovituri la cap căpătate, cel mai probabil, în urma unei căzături. Una dintre fetițele sale ar fi ieșit în curte în jurul orei 8 dimineață și l-a văzut întins la pământ. Colegii săi au încercat să-i acorede primul ajutor, însă toate eforturile de resuscitare au fost zadarnice. Șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, medicul Adrian Zoican, chiar a solicitat un elicopter SMURD, dar nu a mai fost necesar. Prima ipoteză conduce către varianta unui accident, dar nu este exclus ca medicul să fi suferit chiar un infarct ori un atac cerebral.

   În acest caz a fost deschis și un dosar penal pentru moarte suspectă. O echipă de anchetatori formată dintr-un procuror criminalist și polițiști de la Investigații Criminale din IPJ Buzău au desfășurat sâmbătă cercetări la locuința medicului Adrian Negoiță, însă cauza decesului urmează să se stabilească în urma necropsiei.

   În acest moment anchetatorii iau în calcul două variante. Fie căderea victimei s-a produs dintr-o cauză medicală, adică un atac cerebral ori un infarct miocardic, fie a fost vorba des­pre un accident, în sensul că medicul s-a dezechilibrat coborând pe scara vilei  și a cazut iar loviturile la cap să fie cauza decesului. Medicul ar fi ieșit afară, la ceva timp de la încheierea petrecerii, să ia aer. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat apoi.

   Adrian Mihai Negoiță lucra de doi ani în Spitalul Județean Buzău, fiind singurul medic cu atestate în angiografie și alte investigații specifice. Apreciat de colegi și de pacienți deopotrivă, era considerat un foarte bun specialist, fiind solicitat pentru operații la Spitalul Fundeni din Capi­tală.

   Medicul Adrian Negoiță era căsătorit și avea două fetițe. Soția sa era farmacistă și locuia la Brăila, însă urma ca întreaga familie să se reunească la Buzău. Era fiul medicului cardiolog Adriana Negoiță, iar fratele său, Mircea Dan Negoiță lucrează, de asemenea,în domeniul medical, fiind absolvent al Facultății de Bio­inginerie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași.

   Personalul Spitalului Județean de Urgență Buzău este în stare de șoc, mai ales că la începutul acestei luni, un alt medic de la Spitalul Județean Buzău a decedat. Doctorul Anca Marinescu s-a stins din viață în urma unui infarct în timp ce se afla acasă, la sfarșitul lunii mai, iar medici de la Ambulanță și colegii săi din spital nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

   Trupul neînsuflețit al medicului cardiolog Adrian Negoiță va fi depus luni, la ora 11.00, în holul Spitalului Județean de Urgență Buzău, acolo unde colegii și pacienții îi pot aduce un ultim omagiu. Ulterior, de la ora 13.00, sicriul va fi depus la Biserica Eroilor Neamului din cimitirul cu același nume, aflat la ieșirea din Buzău către Ploiești. Înmormântarea va avea loc marți la orele prânzului.

   Apropiații și prietenii renumitului cardiolog sunt devastați de durere. Încă de sâmbătă, mesajele celor care l-au cunoscut pe cardiologul Adrian Negoiță nu mai contenesc.

  • Mesajul  medicului cardiolog Adriana Negoiță, mama renumitului cardiolog Adrian Negoiță, este tulburător:

   „Cel mai iubit dintre cardiologi, doctor Adrian Mihai Negoiță, a plecat prea devreme dintre noi! Era destul să îl privești, să îl asculți vorbind doar o dată ca să știi că a fost dăruit de Dumnezeu să facă bine oamenilor, cu devotament, cu profesionalism desăvârșit, cu iubire! Doctorul Adrian dăruia fiecăruia din sufletul său mare. L-a iubit și Dumnezeu și l-a luat lângă el. Noi, ceilalți, vom merge mai departe cu dor de el, de lumina, bucuria, armonia pe care le răspândea în jurul lui, fetițele lui vor crește cu dor de tata. Unde-i tata? Pacienții îl vor regreta, îl vor regreta părinții, fratele, prietenii, vor vorbi cu el în fiecare zi, vor plânge și vor încerca să ducă mai departe spiritul unui OM SPECIAL, IUBIT DE OAMENI ȘI DE DUMNEZEU DEOPOTRIVĂ.

   • „ Cu sufletele sfâșiate de durere și cu inimile îndoliate, anunțăm trecerea la cele veșnice a domnului doctor Adrian Mihai Negoiță – medic specialist cardiolog și șef secție Cardiologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău. Un medic profesionist, un suflet nobil, generos și bun s-a ridicat la cer, lăsând în urmă multe lacrimi și un gol imens în sufletele noastre.  În aceste clipe de tristețe și grea încercare, suntem alături de familie și le transmitem sincere condoleanțe ! Dumnezeu să îl odihnească în pace !” a transmis personalul Spitalului Județean Buzău.

   • „Azi cerul se deschide să primească un suflet curat. Ai fost și vei rămâne un mare exemplu de curaj și voință pentru noi toți. Vei rămâne mereu în sufletele noastre, și mai ales în sufletul și amintirea mea! Dumnezeu să te ierte !” a scris si managerul Spitalului Județean Claudiu Damian.

 

 

loading...
error: Content is protected !!