sâmbătă, 24 octombrie 2020

UPDATE Se înmulțesc cazurile COVID19 în instanțe

UPDATE

Deși reprezentanții Tribunalului au anunțat trei cazuri COVID 19 în rândul personalului, se pare că nu este așa. În urma anchetei epidemiologice desfășurată de DSP Buzău s-a stabilit că cea de-a treia persoană – o grefieră- are rezultat negativ la testul pentru SARS-CoV2, făcut într-un laborator privat, deși a anunțat conducerea instanței că este pozitivă. 

În schimb, s-a înregistrat un caz de infectare și în rândul personalului Judecătoriei Buzău, fiind vorba despre un judecător, fără legătură cu primele cazuri confirmate la Tribunal.

Trei cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV2 erau joi înregistrate în rândul personalului Tribunalului Buzău, după ce miercuri au fost confirmate primele două, fiind vorba despre două judecătoare.

Potrivit unui comunicat de presă al Tribunalului Buzău, au fost luate măsuri de igienizare a tuturor spațiilor din sediul instanței, precum şi măsuri de carantinare a contacților direcți, astfel încât activitatea de judecată nu este în prezent afectată.

În vederea evitării riscului de răspândire a virusulul SARS-CoV-2, pentru a asigura sănătatea justițiabililor precum şi sănătatea şi securitatea în muncă a personalului instanței, dar şi pentru o bună desfăşurare a activității de judecată, vă înştiințăm că în cauzele în care prezența personală nu este necesară, justițiabilii au posibilitatea de a solicita judecata cauzei în lipsă, actele de procedură urmând a fi comunicate prin mijloace electronice”, se precizează în comunicatul de presă de pe site-ul instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!