Administrație

Unguriu: Premiu de excelenţă pentru dezvoltarea serviciilor publice

Week-end-ul trecut, primarul comunei Unguriu, Gheorghe Tirizică, şi-a reprezentat localitatea la un eveniment special dedicat şefilor de administraţii publice din zonele rurale şi rezultatelor obţinute în activitatea de dezvoltare a serviciilor de utilităţi publice. Comuna buzoiană Unguriu a fost selectată, alături de alte 499 unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din ţară şi din Republica Moldova, pentru evenimentul organizat de patronatul Serviciilor Publice din România, unde a fost reprezentat şi Ministerul Dezvoltării, Administraţia Fondului de Mediu şi Autoritatea Naţională pentru reglementarea Serviciilor Comunale de Utilităţi Publice.

„Continuăm să punem în valoare lucrurile bune care se întâmplă în comuna noastră, iar acestea sunt apreciate la nivel naţional de Autorităţi și Instituții ale României. Am pus din nou comuna Unguriu în galeria comunelor selecte și bine dezvoltate din România! Am fost invitat să particip la Conferinţa anuală organizată de Patronatul Serviciilor Publice din România, alături de reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării, Administraţia Fondului de Mediu, Autoritatea Națională pentru Reglementarea Serviciilor Comunale de Utilități Publice, pentru a ni se conferi un premiu de excelenţă pentru dezvoltarea serviciilor de utilități publice, apă și canalizare, salubritate și colectare selectivă, iluminat public modern, servicii dezvoltate prin accesare de fonduri nerambursabile și bune practici în administrație!”, este mesajul postat pe pagina personală de socializare a primarului comunei Unguriu, Gheorghe Tirizică.

Premiul obţinut de administraţia publică a comunei Unguriu vine ca o recunoaştere a activităţii instituţiei publice şi a funcţionarilor din Primărie, în special pe zona dezvoltării proiectelor de investiţii de interes public, prin care au fost atrase importante fonduri europene. Primarul Gheorghe Tirizică spunea, la un moment dat, că investiţiile în iluminatul public modern şi eficient, în dezvoltarea reţelei locale pentru distribuţia apei potabile, în amenajarea reţelei locale de canalizare şi preluarea şi tratarea apelor uzate, susţinerea programelor pentru gestionarea durabilă a deşeurilor menajere au făcut ca la Unguriu să ajungă, la nivelul anului 2024, peste şase milioane de euro, cea mai mare parte fiind fonduri europene nerambursabile. De altfel, ultimul proiect prin care comuna Unguriu va beneficia de un milion de euro, fonduri europene, vizează extinderea reţelei pentru distribuţia gazelor naturale, investiţie ce a fost favorizată de un proiect al Ministerului Administraţiei Publice – construirea unui penitenciar la standarde europene, pe locul fostei unităţi militare.

Articole similare