luni, 01 martie 2021

Ungureanu: Rata de refuz e absurdă, atitudinea unor profesori și cadre medicale e înfiorătoare

Deputatul USR-PLUS de Buzău Emanuel Ungu­reanu a criticat, într-o declarație pentru Radio France Internationale, autoritățile pentru că nu au organizat centrele de vaccinare din timp:  „Cel mai prost lucru a fost că nu ne-am pregătit din luna august (…) E foarte deranjant că e luna decembrie și noi abia acum ne pregătim pentru aceste centre, când știam din luna august că ne vom vaccina”, a spus Emanuel Ungureanu la RFI.

El taxează și refuzul multor profesori și cadre ­me­dicale de a se vaccina: „Mă deranjează cumplit să văd aceste cifre, 50% din profesori să nu-și dorească să se vaccineze, aproape 40% din cadrele medicale, mi se pare absolut înfiorător. Cum să convingi populația generală să se vaccineze, dacă ai o rată de refuz atât de absurdă în rândul persoanelor care ar trebui să informeze și să convingă marea majoritate a populației să se vaccineze?”, menționează deputatul USR-PLUS.

El crede că succesul campaniei de vaccinare depinde și de numărul de doze care intră în țară: „Depindem enorm de numărul de vaccinuri care intră în țară. Eu sper din toată inima să fie autorizată și a treia firmă care produce aceste vaccinuri, ca să avem un număr mai important de vaccinuri”, a mai spus Emanuel Ungureanu la Radio France Internationale.

loading...
error: Content is protected !!