Sănătate

Unde pot verifica buzoienii unitățile medicale care au fonduri pentru analize gratuite

O companie din Sibiu a dezvoltat o platformă online prin care fiecare asigurat la sănătate poate verifica ce laboratoare de analize medicale și imagistică au fonduri pentru serviciile medicale asigurate de stat. Practic, platforma facilitează accesul la informațiile publice referitoare la fondurile disponibile pentru analize de laborator și investigații medicale paraclinice gratuite,  publicate prin raportările Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Persoana interesată poate astfel să identifice unitățile medicale care au fonduri disponibile în funcție de județ și de tipul de investigații medicale urmărit. Platforma Analize Live oferă o interfață ușor de utilizat, sub forma hărții României, așa că fiecare utilizator poate selecta județul de interes. După aceea, va fi afișată o listă cu mai multe categorii, precum unitățile medicale cu laboratoare sau servicii de imagistică, cazurile programate sau fondurile disponibile.

Dezvoltatorii platformei spun că intenționează să mențină accesul la platformă gratuit, dar cei ce apreciază această facilitate, pot cumpăra o cafea, adică pot dona 5, 15 sau 25 de euro. „Am dezvoltat această platformă pentru a facilita accesul la informațiile publice referitoare la fondurile disponibile pentru analize de laborator și investigații medicale paraclinice gratuite, publicate prin raportările CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate), pentru ca persoana interesată să poată identifica unitățile medicale care au fonduri disponibile în funcție de județ și tipul de investigații medicale urmărite.

Echipa ANALIZE LIVE a implementat un sistem de a prezenta aceste date pe harta României într-un mod simplu și ușor de utilizat. Persoana interesată poate identifica cu ușurință unitățile medicale care au fonduri disponibile în momentul afișării și poate crea o notificare de tip alertă dacă o unitate medicală primește fonduri de tip analiză laborator sau imagistică”, spun dezvoltatorii platformei Analize Live.

În cazul judeţului Buzău, dintre cele 50 de unități medicale listate, doar 24 mai aveau fonduri disponibile pentru analize, iar restul le epuizaseră. Pe partea de imagistică, din cele șapte centre care oferă astfel de servicii, doar Spitalul Județean Buzău mai poate oferi acest lucru, potrivit ultimei raportări. În total, 462 de buzoieni figurau ca fiind programați la analize în următoarea perioadă.

Articole similare