sâmbătă, 16 ianuarie 2021

„Un spectacol cum nu s-a mai văzut în România” / Concertul de muzică populară de la Buzău va fi transmis de TVR Internațional și TVR Chișinău 

„Un spectacol de muzică populară cum nu s-a mai văzut în România”. Așa a prezentat primarul Constantin Toma spectacolul folcloric „Din suflet românesc”, care va avea loc sâmbătă, 17 martie, de la ora 17,00, la Sala Sporturilor din Buzău. Evenimentul va reuni pe aceeași scenă unele dintre cele mai mari nume ale folclorului românesc, precum Benone Sinulescu, Grigore Leșe, Laura Lavric, Sava Negrean Brudașcu, Traian și Valeria Ilea, maestrul Nicolae Botogros și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, Ioan Paladi, Ansamblul Ștefan Vodă, Nemuritorii, Ansamblul de dansuri Transilvania etc.

Dincolo de artiștii care vor evolua pe scena de la Sala Sporturilor, evenimentul reprezintă o premieră datorită faptului că urmează să fie difuzat, pe data de 27 martie, atât în România (de TVR1), în Republica Moldova (TVR Moldova) și în toată lumea (TVR Internațional), data de 27 martie 1918 fiind cea în care s-a consimțit Unirea Basarabiei cu Regatul României.

„Din suflet românesc” este primul mare spectacol organizat de Primăria Buzău cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, fiind o șansă ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să se reunească prin muzica populară din cele două țari.

Primarii din județ și 100 de primari din Republica Moldova, invitați la spectacol

Primarul Constantin Toma a declarat că la spectacolul de sâmbătă au fost invitați și cei 100 de primari din Republica Moldova care au semnat declarații de unire cu România. La concert sunt așteptați 2.000 de spectatori.

„Am invitat din Republica Moldova primarii localităților care și-au declarat unirea cu România, toți primarii din județul Buzău și din alte județe, cu dragoste de țară, care înțeleg ce înseamnă Basarabia, astfel încât la Buzău să avem deja un prim eveniment național. Invitațiile au ajuns deja în Republica Moldova, majoritatea primarilor au confirmat prezența încă de vineri, 16 martie, pentru a participa și la alte evenimente culturale dedicate Centenarului – lansări de carte, inaugurarea unei săli memoriale dedicate fostului prim-ministru care a parafat unirea, Alexandru Marghiloman. (…) Spectacolul va fi transmis pe TVR, pe TVR Internațional, TVR Moldova și la posturile de radio naționale din România și Republica Moldova. Data de 27 martie coincide cu împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Va fi un program de patru ore cu pauză de jumătate de oră (…) Va fi o prezentare la duplex, vom avea un reprezentant din Moldova, o doamnă foarte drăguță, și un reprezentant din România care vor prezenta un spectacol ce nu s-a mai văzut în România“, a declarat Constantin Toma.

Intrarea la spectacolul „Din suflet românesc” este liberă, pe bază de invitație. Primăria va înmâna 2.200 de invitații, primele fiind eliberate încă de ieri, la ghișeul de la Sala Sporturilor.

loading...
error: Content is protected !!