vineri, 10 iulie 2020

Un gălățean a dat peste cap radarul Poliției buzoiene, pe drumul european

Un gălățean, de 30 ani, a reușit să atingă cea mai mare viteză din acest an pe tronsonul din DN2E85 ce traversează județul Buzău. Mașina condusă de acesta a fost surprinsă miercuri de radar „gonind” cu aproape 200 de km/h pe drumul european, pe sectorul cuprins între Râmnic și Buzău, unde limita de viteză este de 100 km/h. Gălățeanului i-a fost suspendat permisul pe o perioadă de trei luni și a primit și o amendă consistentă. El va mai putea conduce însă 15 zile în baza dovezii de circulație primită de la polițiști, perioadă care se va prelungi în cazul în care va contesta sancțiunea.

În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au depistat peste 100 de conducători auto care au încălcat prevederile rutiere, iar peste 40 au depăşit viteza regulamentară.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 22 de permise de conducere, dintre care 20 pentru depăşirea vitezei corespunzătoare segmentului de drum cu peste 50 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată pe DN 2 E 85 în afara localităţii Grebănu, când polițiștii l-au depistat pe tânărul în vârstă de 30 de ani, din judeţul Galaţi, care circula cu 198 km/h.

Toți conducătorii auto depistaţi că au depăşit cu mai mult de 50 km/h viteza legală au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei și le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe drumurile naţionale europene este de 100 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

loading...
error: Content is protected !!