Politic

Un fost senator de Buzău l-a dat în judecată pe Cîțu

Fostul ministru și parlamentar PSD Eugen Orlando Teodorovici, ex-senator de Buzău în legislatura 2012-1016, l-a dat în judecată pe premierul Florin Cîțu pentru a-și ,,repera onoarea”, după ce acesta din urmă ar fi insinuat că primul ar fi ,,spion rus”.

,,Având în vedere acuzațiile făcute de Cîțu Vasile Florin începând cu anul 2019 și până în prezent, referitoare la faptul ca aș fi spion rus și că aș fi acționat împotriva intereselor României atunci când am ocupat funcții publice, acuzații pe care Cîțu le-a făcut fie în calitate de Senator, fie de ministru de finanțe și – cel mai recent – în calitate de Prim-Ministru al Guvernului României și implicit, din funcția sa de Vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, vă informez că referitor la toate aceste acuzații am formulat și înregistrat următoarele:

– CERERE DE CHE­MARE ÎN JUDECATĂ (dosar nr. 24915/3/2021 – Tribunalul București);

– PLÂNGERE PENALĂ – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție’’, a scris Teodorovici pe Facebook. Portalul instanțelor de judecată arată că, într-adevăr, Teodorovici l-a dat în judecată pe Cîțu, obiectul dosarului fiind ,,acțiune în răspundere delictuală”.

Este de notat și că Teodo­rovici nu susține nicăieri că acuzațiile nu ar fi adevărate, ci doar că nu au fost probate: ,,În context, menționez faptul că NICIODATĂ nu au fost aduse dovezi/argumente pentru a susține măcar o SINGURĂ acu­zație dintre cele făcute la adresa mea de către Cîțu Vasile Florin”, mai spune fostul parlamentar de Buzău. De asemenea, în postarea de miercurea trecută, fostul ministru a cerut și intervenția Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe subiect, ceea ce nu s-a întâm­plat: ,,Față de cele menționate și având în vedere faptul că azi, 25 august 2021, este convocată reuniunea Consiliului Su­prem de Apărare a Țării (CSAT), președintele Ro­mâniei, Ioha­nnis Klaus Werner, în calitatea sa de președinte al CSAT, are OBLIGAȚIA (legală și morală) de a include pe ordinea de zi a acestei reuniuni, dezbate­rea/analizarea acuzațiilor de spionaj făcute de Cîțu Vasile Florin (în calitate de Vicepreședinte al CSAT), precum și informarea publicului asupra concluziei și mai ales, a deciziilor luate la nivelul CSAT față de acest su­biect!”, a mai scris Teo­dorovici pe Facebook.

La sfârșitul lunii iulie, premierul Florin Cîțu i-a felicitat, la conferința de alegeri a PNL Tulcea, pe liberalii din acest județ, pe motiv că au „salvat Româ­nia de un spion rus”, prim-ministrul făcând refe­rire la un fost senator de Tulcea, fără să îl nominalizeze însă: „Trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră ați salvat România. Ați scos din Parlamentul României un om care făcea foarte-foarte mult rău, senator de Tulcea, și l-ați redat sectorului privat. Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate proprii bani și-i va pierde. Dar felicitări, ați salvat România de un spion rus și vă felicit și pentru asta!”, declara atunci Cîțu.

Articole similare