ActualitateEducație

Un an cu multe reușite pe plan național și european la Liceul Tehnic

Liceul Tehnic Buzău termină anul în forță. Un bilanț al evenimentelor de peste an înscrie multe reușite, unele dintre ele fiind chiar premiate sau recunoscute la nivel național și la nivel european. Pe această listă se înscrie la capitolul reușite obținerea statutului de „Școală europeană” (locul 9 la nivel național din 131 școli participante) și obținerea statutului de „Școală  asociată UNESCO” (singura din județ).

În ceea ce privește premiile, elevii Liceului Tehnic au adus acasă de  la competiții le la care au participat premiul al II-lea la secțiunea „Tehnologie Aplicată” și mențiune specială la secțiunea „Științe Fundamentale” în cadrul etapei naționale a Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică, organizată de Ministerul Educației. Ei au mai obținut și o mențiune etapa națională a Olimpiadei de Protecția Mediului. De asemenea, elevii Liceului Tehnic au devenit anul acesta campioni naționali la „Tehnologiile viitorului în <Smart City>  şi Industria 4.0” (Premiul I la COMPETIȚIA NAȚIONALĂ DE PROIECTE ÎN DOMENIUL ENERGIEI – TECHALLENGE SECȚIUNEA ELEVI organizată de Universitatea Politehnică București.

Liceul a realizat și numeroase parteneriate pe proiecte importante. Unul dintre acestea este cel realizat cu Muzeul Județean Buzău. Ei au participat cu dispozitivele pe care le-au creat  la „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, iar  standul Liceului Tehnic a fost atracția evenimentului.

Liceul Tehnic Buzău este în acest an și  câștigătorul competiției „Școala mea în Buzăul Circular” organizată de Primăria Buzău și Romcarbon, cu un proiect pe utilizarea energiilor regenerabile. „Cu premiul obținut vom construi o serie panouri solare plane care vor încălzi apa elevilor din internatul școlar”, spune directorul adjunct al liceului Robert Harabagiu.

Liceul Tehnic a fost activ și în plan cultural. Ansamblul folcloric „Balada” al Liceului Tehnic Buzău, coordonat de prof. ing. Carmenuța Tănase a participat la Întorsura Buzăului la  proiectul „Mlădițe românești”. În primele două zile s-au desfășurat ateliere în cadrul cărora participanții au învățat dansuri populare din zonele folclorice ale celorlalți participanți la proiect. Elevii ansamblului „Balada” au fost încântați că au învățat dansuri noi și au avut posibilitatea să transmită și ei din comoara folclorică a Buzăului. La concursul propriu-zis, elevii  liceului din Buzău au obținut locul I. Dansurile populare sunt un element fundamental al identității naționale românești, păstrarea și promovarea lor fiind scopul principal al „Baladei” Liceului Tehnic din Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker