Acasă Actualitate Un consilier local din Berca, în Consiliul de Administraţie al companiei care operează cel mai mare terminal petrolier din ţară

Un consilier local din Berca, în Consiliul de Administraţie al companiei care operează cel mai mare terminal petrolier din ţară

0
Un consilier local din Berca, în Consiliul de Administraţie al companiei care operează cel mai mare terminal petrolier din ţară

   Un consilier local al comunei Berca a ajuns admi­nistrator la una dintre cele mai importante companii ale statului – Oil Terminal SA. 

   Acţionarii Oil Terminal au hotărât, luna trecută, noua componenţă a Consiliului de Administraţie, fiind numiţi şapte membri provizorii, începând cu 11 iulie 2017, pe o perioadă de patru luni. Pentru cinci din cei şapte a fost reînnoit mandatul de membru provizoriu, alţi doi fiind înlocuiţi cu Nicolae Cîmpeanu şi cu Paul Cononov, ultimul director al Secţiei de Gospodărire a Apelor Tulcea şi preşedinte FLAG Delta Dunării. În perioada 2008-2009, Cononov a fost consilierul personal al premierului de atunci, Emil Boc, iar între anii 2005 şi 2008, în guvernările PNL şi PDL, a fost guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

   Nicolae Cîmpeanu, consilier local PSD în comuna Berca, este din 2007 şef compartiment documente clasificate al Petrom SA. Lucrează la Petrom din 1990, ca inspector documente secrete. Este absolvent în 2007 al Facultăţii de Ştiinţe economice din cadrul Universităţii Spiru Haret.

   Acţionar majoritar al Oil Terminal este Ministerul Energiei, care deţine participaţii minoritare şi la OMV Petrom.

   Deciziile au fost luate cu cu votul acţionarilor reprezentând 59,73% din capitalul social, în condiţiile în care acţionar majoritar este Ministerul Economiei cu o participaţie de 59,62%.

   Compania Oil Terminal operează cel mai mare terminal petrolier din ţară, fiind specializată în vehicularea ţiţeiului, produselor petro­liere şi petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea import/exportului şi tranzitului. Printre clienţii Oil Terminal se află şi Petrom, având în vedere că prestează servicii pentru majoritatea rafinăriilor şi combinatelor chimice şi petrochimice.