marți, 22 septembrie 2020

Update / Un băiat de 10 ani din Buzău, primul copil la Terapie Intensivă din cauza COVID, în România. Ce boală ar fi declanșat coronavirusul

Update:

Băiețelul de 10 ani din Buzău are prezentări la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Județean Buzău și suferă de o afecțiune cronică, ceea ce explică degradarea stării de sănătate în contextul infectării cu Covid 19. După examenul făcut de medicii buzoieni s-a decis  transferul în Capitală.

În data de 12.09.2020 la UPU a SJU Buzău a fost transportat un copil în vârstă de 10 ani cu stare generală mediocră, care prezenta cefalee, fotofobie, deficit motor membre inferioare. Copilul a fost investigat paraclinic și imagistic; s-a efectuat examen pediatric, neurologic și de boli infecțioase, în urma căruia s-a decis transferul la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală de suspiciune de meningoencefalită”, transmite Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău, în legătură cu decizia care a fost luată de a fi transferat în Capitală.

Băieţelul este acum internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, aşadar respiră fără ajutorul aparatelor. Din păcate, combinația Covid19 – Kawasaki i-ar afectat (grav) plămânii.

Buzoianul este tratat de o echipă de medici formată din anestezist, neurolog, pediatru şi un infecţionist de la Matei Balş. Este îngrijit și de mama sa.

Știrea inițială

Un băiat de 10 ani din Buzău este primul copil din România infectat cu SARS-CoV-2 care a ajuns la Terapie Intensivă.

În primă fază, părinţii băiatului au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, testul său fiind negativ. Apoi, el a prezentat simptome de febră, somnolenţă şi dureri, fiind dus la un spital din Buzău, şi transferat apoi în Bucureşti, după ce medicii de acolo au crezut că este vorba de o meningoencefalită.

Ajuns în Capitală, micuţul a fost din nou testat cu un test PCR, rezultatul fiind unul pozitiv. Actualmente, el este plasat la Terapie Intensivă, în stare stabilă, nefiind intubat sau ventilat mecanic, însă boala i-ar fi afectat grav plămânii. Cu toate acestea, medicii care îl tratează sunt încrezători, şi spun că băiatul va fi bine.

Sindromul inflamator care îl afectează pe copil este unul rar, cu simptome similare bolii Kawasaki, iar specialiştii încearcă să afle dacă acesta poate fi declanşată chiar de noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!