miercuri, 21 octombrie 2020

Tur de forță pentru HC Buzău. Șase meciuri în al doilea turneu de sală al Ligii Naționale

• Azi, de la 13.45: HC Buzău – CSM Făgăraș

După o pauză de trei săptămâni, Liga Națională de handbal masculin s-a reluat duminică cu un al doilea turneu de sală, programat tot la Sf. Gheorghe. Întins pe durata șapte zile, acesta programează de data aceasta șase etape, cu o pauză de o zi după fiecare două runde.

În acest al doilea turneu, handbaliștii buzoieni vor avea parte de confruntarea-șoc cu Dinamo, dar și de un alt duel de foc, cu Potaissa Turda.

Ieri, în primul meci al turneului, buzoienii au întâlnit-o pe Steaua și vor mai avea de jucat cu Făgăraș, Suceava și Vaslui, adversari cu care trupa lui Pero Milosevic se va bate cu șanse mari de victorie.

Astăzi, HC Buzău urmează să susțină meciul 2 din turneu, împotriva lui CSM Făgăraș, o echipă în fața căreia nu s-a simțit mai deloc bine în precedentele două sezoane, plus turneul de baraj de la Tr. Severin. Dar acum altele sunt datele problemei și cele două formații pornesc cel puțin de pe picior de egalitate. După primele trei etape, grupate în primul turneu de sală de la Sf. Gheorghe, HC Buzău ocupă locul 7, cu 6 puncte.

COVID 19, adversarul tuturor!

Cu numeroase cazuri de infectări cu COVID 19 în loturile mai multor echipe-, cele mai grave situații fiind la Bacău (15 cazuri), Botoșani (13) și Baia Mare (7)-, acest al doilea turneu de sală de la Sf. Gheorghe are mari șanse de a fi dat peste cap. Varianta cu suspendarea turneului a picat după refuzul categoric al Federației, astfel că se va merge pe scenariul al doilea. Astfel, echipele care nu pot înscrie nouă jucători pe foaia de joc, așa cum cere regulamentul, nu vor mai ajunge la Sf. Gheorghe și vor pierde meciurile la ,,masa verde”, cu 0-10. Sau cel puțin primele meciuri, în cazul în care situația în ceea ce privește infectările s-ar îmbunătăți, iar criteriul de nouă jucători valizi pe foaia de joc ar putea fi îndeplinit.

,,Ce pot transmite după aceste vești de la cluburi cu cazuri de Covid-19 este că Liga Națională, campionatul României, nu se va opri din acest motiv. Nu vor fi amânări de meciuri! Vom aplica regulamentul, a fost postat din timp pe site-ul Federației, așa că toate echipele sunt în cunoștință de cauză”, a transmis președintele Alexandru Dedu.

TURNEU 2, LIGA NAȚIONALĂ:

 • 4 octombrie, ora 13.45: Etapa a 4-a: HC Buzău – Steaua București
 • 5 octombrie, ora 13.45: Etapa a 5-a: HC Buzău – CSM Făgăraș
 • 7 octombrie, ora 16.30, TVR 2: Etapa a 6-a: HC Buzău – Dinamo București
 • 8 octombrie, ora 13.45: Etapa a 7-a: HC Buzău – CSU Suceava
 • 10 octombrie, ora 18.15: Etapa a 8-a: HC Buzău – Potaissa Turda
 • 11 octombrie, ora 18.45: Etapa a 9-a: HC Buzău – CSM Vaslui

Clasament

 1. CONSTANȚA 9 p.
 2. CSM București 9 p.
 3. Dinamo 9 p.
 4. Baia Mare 9 p.
 5. Steaua 7 p.
 6. Turda 6 p.
 7. HC Buzău 6 p.
 8. Timișoara 3 p.
 9. Călărași 3 p.
 10. CSM Focșani 3 p.
 11. CSM Bacău 3 p.
 12. CSM Făgăraș 3 p.
 13. CSU Suceava 1 p.
 14. CSM Reșița 0 p.
 15. CSM Vaslui 0 p.
 16. CSM Botoșani 0 p.

Precizare

HC Buzău urmează să întâlnească două dintre echipele cu jucători testați pozitiv, CSM Făgăraș și, mai ales, CSU Suceava. În funcție de cum va evolua situația, în programul anunțat pot surveni modificări, inclusiv în privința altor partide.

loading...
error: Content is protected !!