joi, 04 iunie 2020

Trupa Andrzej Kowalski Quartet, popas în grădina de la Casa Berarilor, în drum spre Festivalul Dobrojazz

Jazz cu influenţe de muzică elecronică, minimalistă şi rock! Asta se va auzi vineri, 15 iunie, de la ora 20,30, la Casa Berarilor, cu ocazia concertului susţinut de Andrzej Kowalski Quartet, trupă care a sosit în România cu prilejul renumitului festival ethno-jazz Dobrojazz.

Membrii trupei, Andrzej Kowalski (chitară), Taras Bakovskyi (saxofon), Ion Vîrlan (contrabass) şi Adam Wajdzik (baterie) vor cânta în grădina de la Casa Berarilor, prezentând publicului buzoian compoziţiile originale care se vor auzi pe scena Festivalului Dobrojazz, ce va avea loc la Tulcea în perioada 15-17 iunie. Andrzej Kowalski Quartet concertează în cadrul festivalului pe 16 iunie.

Preţul unui bilet la concertul de la Buzău este 25 lei (suport artişti).

Andrzej Kowalski Quartet este un grup internaţio­nal ce reuneşte patru tineri muzicieni originari din Polonia, Ucraina şi Republica Moldova. Repertoriul acestora cuprinde, în special, compoziţii proprii, dar şi câteva teme tradiţionale transpuse în limbajul jazzului modern. În ciuda vârstei lor fragede, au performat pe scenele mai multor festivaluri de jazz cu tradiţie (Jazz nad Odra, Jazz Bez, Musical Dialogs Festival etc.), afirmându-se în cadrul mai multor competiţii internaţionale.

*

Liderul grupului, chitaristul Andrzej Kowalski studiază jazzul la Universitatea Fryderyk Chopin din Varşovia. Încă din liceu s-a remarcat în cadrul mai multor concursuri de jazz din Polonia, fiind premiat atât pentru compoziţiile, cât şi pentru performanţele sale interpretative. În 2015 a obţinut o bursă la Berklee College of Music şi a luat parte la cursuri de chitară conduse de instrumentişti consacraţi precum: Mike Stern, Dave Liebman, David Doruzka ş.a.

*

Taras Bakovskyi este saxofonist şi compozitor de ­ori­gine ucraineană. A absolvit Academia de Muzică din Wroclaw, Polonia. Are în palmares mai multe premii importante obţinute la competiţiile interna­ţionale de jazz şi colaborări cu artişti precum Frank Parker, Michael Bowie, Marcus Strickland, Kuba Stankiewicz, Piotr Baron ş.a.

*

Originar din Chişinău, contrabasistul trupei, Ion Vîrlan, – activează de câţiva ani în Wroclaw. După ce, în anul 2014, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, şi-a continuat studiile în Polonia, la Academia de Muzică Karol Lipitski, secţia de jazz, la clasa profesorului Jacek Niedziela-Meira. Şi-a început activitatea concertistică în 2010, iar de atunci a colaborat cu Bucharest Jazz Orchestra, Débo Ray, Nicolas Simion, Piotr Wojtasik, Garbis Dedeian ş.a., participând la mai multe festivaluri de gen, între care Blues Jazz Kamo, Jazz ‘n Chişinău etc.

*

Adam Wajdzik este un baterist de origine poloneză. Studiază jazzul la Academia de Muzică din Wroclaw. A participat la cursuri susţinute de baterişti recunoscuţi precum Derrick McKenzie şi Clarence Penn. Având o personalitate diversă, în prezent colaborează cu mai multe trupe de jazz, pop şi rock de pe piaţa muzicală poloneză.

loading...
error: Content is protected !!